Vingården Giribaldi blev grundlagt i begyndelsen af det 20. århundrede. Dengang var det hårde tider, og landbrug var ikke kun en indkomstkilde men også en levestil for dem, der elskede landet, selvom det fik dem til at lide nok så meget. Det var normalt for dem at ofre meget for det land, hvor de var vokset op. I dag tænker Giribaldi stadig på traditionerne og kærligheden til noget så livligt som vin, og de fortsætter blot deres fars og bedstefars arbejde med samme passion og hengivenhed. De ser sig som en familie, ikke blot fordi de repræsenterer tredje generation i en vinfamilie, men fordi de er en stor familie udgjort af 10 mennesker, som hver dag stolt arbejder sammen og deler samme passion. Det hele starter med vinmarken, jordbunden og vinstokkene. Spørgsmålet om hvorvidt vinens kvalitet afhænger af arbejdet i vinmarken eller i vinkælderen stilles ofte, men det kan ikke siges, at det ene er vigtigere end det andet. Det starter uden tvivl i vinmarken, hvor der skal vælges den rette vinstok til jordbunden og mikroklimaet, og så er flere års erfaring selvfølgelig bedre end en bog. Der er stor forskel på vinmarker, og mange faktorer spiller ind. Hver vinmark har sit eget liv og skal behandles forskelligt. Meget afhænger af druernes kvalitet når høsten nås, og klimaet fastsætter spillereglerne fra forår til efterår, så arbejdet med druerne må tilpasses herefter. Arbejdet i kælderen er traditionelt med stort fokus på den nedarvede erfaring men samtidig anvendes moderne teknologi, så druernes høje kvalitet bevares i vinen.
LOG IND ELLER OPRET BRUGER
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.