”Hvad én mand ej magtede, de mange løfte”. Det var tanken, der i 1882 fik en flok lokale landmænd i Hjedding i Sydvestjylland til at gå sammen om at etablere Danmarks første andelsmejeri.
Frem til 1950’erne voksede over 1600 andelsmejerier op over hele landet. Her betød stigende krav til kvalitet og effektivitet, at nogle mejerier lukkede, mens andre – præcis som i den oprindelige andelstanke – lagde sig sammen i Mejeriselskabet Danmark (MD). MD fusionerede i 2000 med svenske Arla og blev til Arla Foods.
Global – med rødder i Norden
Selvom Arla i dag er en global mejerikoncern med produktion i 13 lande og mange tusinde medarbejdere, er tilknytningen til vores oprindelse meget stærk. Vi er stolte af vores rødder og af vores unikke råvare, mælken.
Det er en stolthed, som med tiden har udviklet sig til en passion. En passion for vores produkter, for god mad og for livets små glæder. Vores passion forvandler hvert år fire milliarder kilo råmælk til varer på butikkernes hylder. Vores passion står på morgenbordet og simrer i gryderne. Vores passion giver danskerne inspiration til gode madvaner.
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.