Fremgangsmetode

Udskriv

Baguettes og brød med saftig krumme og sprød skorpe er geniale til sommertapas, frokost eller som sprødt tilbehør til grillmaden. Bagt med Ferment – aktiv surdej, så du får den velkendte surdejssmag. Grundopskriften kan anvendes til andre lækre brød og stykker.

Fermentering

Fermentering i alt 900 g.

Ingredienserne røres sammen og fermenterer i 15-30 min.

Fremgangsmåde

Baguette: form baguette ved at lægge ind over 2-3 gange, rul dem ud med en let hånd – ca. til en plades bredde – og vend i dekoration og sæt på plade.

Brød: form brød ved at lægge dejen ind over 2-3 gange, form til et brød, og vend i dekoration og sæt på plade.

Dekoration: 500 g Grano Durum Grosso, NaturAks (9006204) og 500 g PowerHvede Fuldkornsmel NaturAks (2511004).

HævetidSæt plader med det opslåede brød i en stikvogn i ca. 60 min., til der er god aktivitet og derefter på køl 5°C, tildækket (i stikvogn med poser over) til dagen efter. Tag brødene ud fra køl. Lad brødene hæve til ønsket størrelse.

Bagetemperatur (vejl.)Bageriovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 210°C.

Gastroovn: Indsættes ved 230°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 190°C.

Herdovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 230°C.

Bagetid (vejl.)Baguette: 20 min. + 5 min med åbent spjæld.

Brød: 30 min. + 10 min. med åbent spjæld.

Opslåning

Baguette: form baguette ved at lægge ind over 2-3 gange, rul dem ud med en let hånd – ca. til en plades bredde – og vend i dekoration og sæt på plade.

Brød: form brød ved at lægge dejen ind over 2-3 gange, form til et brød, og vend i dekoration og sæt på plade.

Dekoration

500 g Grano Durum Grosso, NaturAks (9006204) og 500 g PowerHvede Fuldkornsmel NaturAks (2511004).

Hævetid

Sæt plader med det opslåede brød i en stikvogn i ca. 60 min., til der er god aktivitet og derefter på køl 5°C, tildækket (i stikvogn med poser over) til dagen efter. Tag brødene ud fra køl. Lad brødene hæve til ønsket størrelse.

Bagetemperatur (vejl.)

Bageriovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 210°C.

Gastroovn: Indsættes ved 230°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 190°C.

Herdovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 230°C.

Bagetid (vejl.)

Baguette: 20 min. + 5 min med åbent spjæld.

Brød: 30 min. + 10 min. med åbent spjæld.

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Fermentering

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.