Server friskbagt, fuldkornsmærket rugbrød på 3 timer. Rugbrødsblandingen er sammensat af de bedste ingredienser – og dansk rugmel.
Dejtemperatur: 28 - 30 grader.
Æltetid: Ælt 30 min. langsomt
Liggetid: 30 min. i kedlen/æltekarret. Derefter køres 1 min. ved langsom hastighed inden afvejning.
Dejvægt: Rugbrød pr. stk.: 1.100 g. Vejes direkte i form og glattes med vand. Rugklapper: 100 g.
Form: Rugbrød: Aluform 75165. Rugklapper: Aluform eller Flexipanmåtte med en diameter p. ca. 10 cm.
Hævetid: 45-60 min.
Bagetemperatur (vejledende): Bageriovn: 250 grader, faldende til 180 grader. Damp ved indsætning. Gastroovn: 230 grader, faldende til 170 grader. Damp ved indsætning.
Bagetid: Rugbrød: 50-55 min. De sidste 5 min. med åbent spjæld. (Kernetemp. min. 96 grader).Rugklapper: 20-25 min.
NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD:
Energi: 882 kJ/221 kcal
Fedt: 3 g
- mættede fedtsyrer: 0 g
Kulhydrat: 34 g
- heraf sukkerarter: 2 g
Kostfibre: 6 g
Protein: 7 g
Salt: 1 g
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.