Fremgangsmetode

Udskriv

Server friskbagt, fuldkornsmærket rugbrød på 3 timer. Rugbrødsblandingen er sammensat af de bedste ingredienser – og dansk rugmel.

Dejtemperatur: 28 - 30 grader.

Æltetid: Ælt 30 min. langsomt

Liggetid: 30 min. i kedlen/æltekarret. Derefter køres 1 min. ved langsom hastighed inden afvejning.

Dejvægt: Rugbrød pr. stk.: 1.100 g. Vejes direkte i form og glattes med vand. Rugklapper: 100 g.

Form: Rugbrød: Aluform 75165. Rugklapper: Aluform eller Flexipanmåtte med en diameter p. ca. 10 cm.

Hævetid: 45-60 min.

Bagetemperatur (vejledende): Bageriovn: 250 grader, faldende til 180 grader. Damp ved indsætning. Gastroovn: 230 grader, faldende til 170 grader. Damp ved indsætning.

Bagetid: Rugbrød: 50-55 min. De sidste 5 min. med åbent spjæld. (Kernetemp. min. 96 grader).Rugklapper: 20-25 min.

Næringsindhold

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD:

Energi: 882 kJ/221 kcal

Fedt: 3 g

 - mættede fedtsyrer: 0 g

Kulhydrat: 34 g

- heraf sukkerarter: 2 g

Kostfibre: 6 g

Protein: 7 g

Salt: 1 g

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Opskrift

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.