Fremgangsmetode

Udskriv

Lækre koldhævede italienske surdejsbrød bagt med Ferment – aktiv surdej. En grunddej der kan bruges til mange spændende italienske brød. Fra focaccia til italienske baguettes, rustikke sandwichstykker, panini, frokostpizza og meget mere.

Opskriften giver 14 brød | 22 baguetter | 67 stykker.

Dejvægt i alt 8.635 g.

Fermentering

Fermentering i alt 900 g

Ingredienserne røres sammen og fermenterer i 15-30 minutter.

Fremgangsmåde

Hæld alle ingredienser i æltekar el. rørekedel med dejkrog.

Dejtemperatur: 25-27°C.

Æltetid: 4 min. langsomt, 4 min. hurtigt, 1 min. langsomt, hvor de 500 g vand tilsættes. Herefter 4 min. hurtigt/mellem hastighed. Når der mangler 2 min. af æltetiden, tilsættes de 135 g salt.

Liggetid: Kom dejen i en olieret dejkasse og lav en foldning (opstramning) på dejen.Lad den stå i 30 min. på bageribordet og lav endnu en foldning (opstramning), lad dejen stå yderligere 30 min. Herefter er dejen klar til at blive hakket ud til de ønskede brødtyper.

Dejvægt: Brød: 800 g. Baguette: 450 g. Stykker: 130 g.

Opslåning

  • Brød: Vend dejen fra dejkassen ud på olieret bord, og hak dejen ud til fritstående brød. Vendes i dekoration og sæt på plade. Snittes med et langt snit på langs af brødet inden indsætning i ovn.
  • Baguette: Vend dejen fra dejkassen ud på olieret bord, og hak dejen ud i stykker. Fold stykkerne sammen, og rul dem ud med en let hånd – ca. til en plades bredde. Vendes i dekoration og sæt på plade. Snittes med et langt snit på langs af baguetten inden indsætning i ovn.
  • Stykker: Vend dejen fra dejkassen ud på et olieret bord. Hak dejen ud i stykker, og fold stykkerne sammen til boller og vend i dekoration. Drys en plade med dekoration, og læg bollerne på pladen med samlingen nedad.Vend dem, så samlingen kommer opad lige før afbagningen.

Dekoration: 1000 g Grano Durum Grosso, NaturAks (9006204).

Hævetid: Sæt plader med det opslåede brød i en stikvogn i ca. 60 min., til der er god aktivitet og derefter på køl 5°C, tildækket (i stikvogn med poser over) til dagen efter. Tag brødene ud fra køl. Lad brødene hæve til ønsket størrelse.

Bagetemperatur (vejl.)

  • Bageriovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 210°C.
  • Gastroovn: Indsættes ved 230°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 190°C.
  • Herdovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 230°C.

Bagetid (vejl.)

  • Brød: 30 min. + 10 min. med åbent spjæld.
  • Baguette: 20 min. + 5 min med åbent spjæld.
  • Stykker: 20 min. + 5 min med åbent spjæld.

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Fermentering

Grunddej

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.