Fremgangsmetode

Udskriv

Antal

ca. 12 brød / 25 baguette / 84 stykker

Fremgangsmåde

Rør grøden godt sammen i 5 min. i æltekar/rørekedel og lad den herefter hvile i 30 min. Hæld resten ingredienserne i æltekar el. rørekedel med dejkrog, på nær iblødsætning og 500 g vand og 125 g salt.

Dejtemperatur:25-27°C
Ætetid:10 min. langsomt + 1 min. langsomt (tilsæt 500 g. vand imens) + 5 min. hurtigt (tilsæt 125 g. salt de sidste 2 min. af æltetiden)
Dejvægt:Brød: 800 g. Baguette: 400 g. Stykker: 120 g.
Liggetid:Lad dejen hvile 60 min. i en olieret dejkasse.
Dekoration:Gule hørfrø, byggryn og solsikkekerner.
Opslåning:Hæld dejen ud på et olieret bord og form brødene efter den ønskede variant. Brød: Hak dejen ud i en firkant, fold dejen sammen som en kuvert, og vend brødene i dekorationen. Lad brødene hæve med samlingen nedad på en plade drysset med dekoration, og vend dem om lige inden afbagning. Baguette: Form dejen som baguettes i pladens bredde, og vend dem i dekorationsblandingen. Baguetterne sættes på en netplade - 5 på hver plade. Stykker: Hak dejen ud som stykker, og virk dem som boller. Vend samlingen i dekorationsblandingen. Lad stykkerne hæve med samlingen nedad på en plade drysset med dekorationen, og vend dem om lige inden afbagning.
Hævetid:Sæt pladerne en time på frost, og derefter på køl 5°C, tildækket (i stikvogn med poser over) til dagen efter. Tag brødene, stykkerne og baguette ud fra køl. Lad dem hæve til ønsket størrelse (til de har en kernetemperatur på 15°C).
Bagetemperatur (vejl.):Stikovn: Indsættes ved 250°C, damp efter 2 min. og temperaturen sænkes til 210°C
Bagetid (vejl.):Brød: 30 min. + 15 min. med åbent spjæld. Baguette: 20 min. + 5 min. med åbent spjæld. Stykker: 18 min. + 3 min. med åbent spjæld.

Næringsindhold

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G

Energi956 kJ / 228 kcal
Fedt4,7 g
- mættede fedtsyrer0,6 g
Kulhydrat35,7 g
- heraf sukkerarter1,6 g
Kostfibre3,6 g
Protein8,6 g
Salt1,40 g

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Iblødsætning

Opskrift

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.