Fremgangsmetode

Udskriv

Kernerigt og lækkert rugbrød med hørfrø, solsikkekerner og poppede durumkerner, der bidrager til at brødet holder sin saftighed og holder sig frisk i flere dage. Bagt på helblandingen Økologisk Softkernerugbrød 100/0.

Antal

Ca. 15 rugbrød eller ca. 55 rugbrødssandwich

Lav iblødsætningen dagen før.

Fremgangsmåde

Alle ingredienser hældes i æltekaret/røremaskinen og æltes/røres med spartel ved langsom hastighed.

Dejtemperatur: 28-30°C. 

Æltetid: +20 min. langsomt. 

Liggetid: 30 min. 

Dejvægt: 
Rugbrød: 1.400 g. 
Rugbrødssandwich: 400 g. 

Form: 
Rugbrød: 10 x 10 x 30 form (3 l.). 
Rugbrødssandwich: Rund form med en diameter på 20 cm – 4 stk. markeres med dejskraber. 

Dekoration: Glat og drys med sesamfrø (9013504). 

Opslåning: Dejen vendes i sesam, inden den kommer i formen. 

Rasketid: 50 min. (vejledende)

Bagetemperatur (Vejl): Indsættes ved 250°C faldende til 180°C med damp (vejledende). 

Bagetid (vejl.): 
Rugbrød: 50 min. (kernetemp. 94°C) (vejledende). 
Rugbrødssandwich: 20 min.

Næringsindhold

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD: 
Energi: 1046 kJ/250 kcal 
Fedt: 7,6 g  
- mættede fedtsyrer: 1,0 g  
Kulhydrat: 33,8 g  
- heraf sukkerarter: 2,1 g  
Kostfibre: 7,8 g 
Protein: 7,5 g 
Salt: 1,48 g

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Iblødsætning

Opskrift

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.