Kernerigt og lækkert rugbrød med hørfrø, solsikkekerner og poppede durumkerner, der bidrager til at brødet holder sin saftighed og holder sig frisk i flere dage. Bagt på helblandingen Økologisk Softkernerugbrød 100/0.
Ca. 15 rugbrød eller ca. 55 rugbrødssandwich
Lav iblødsætningen dagen før.
Alle ingredienser hældes i æltekaret/røremaskinen og æltes/røres med spartel ved langsom hastighed.
Dejtemperatur: 28-30°C.
Æltetid: +20 min. langsomt.
Liggetid: 30 min.
Dejvægt:
Rugbrød: 1.400 g.
Rugbrødssandwich: 400 g.
Form:
Rugbrød: 10 x 10 x 30 form (3 l.).
Rugbrødssandwich: Rund form med en diameter på 20 cm – 4 stk. markeres med dejskraber.
Dekoration: Glat og drys med sesamfrø (9013504).
Opslåning: Dejen vendes i sesam, inden den kommer i formen.
Rasketid: 50 min. (vejledende)
Bagetemperatur (Vejl): Indsættes ved 250°C faldende til 180°C med damp (vejledende).
Bagetid (vejl.):
Rugbrød: 50 min. (kernetemp. 94°C) (vejledende).
Rugbrødssandwich: 20 min.
NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD:
Energi: 1046 kJ/250 kcal
Fedt: 7,6 g
- mættede fedtsyrer: 1,0 g
Kulhydrat: 33,8 g
- heraf sukkerarter: 2,1 g
Kostfibre: 7,8 g
Protein: 7,5 g
Salt: 1,48 g
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.