Alle ingredienser hældes i æltekaret/røremaskinen og æltes/røres med spartel ved langsom hastighed.
Dejtemperatur: 28 – 30°C.
Æltetid: 30 min. langsomt.
Liggetid: 30 min. i kedlen/æltekarret. Derefter køres 1 min. ved langsom hastighed inden afvejning.
Dejvægt: Rugbrød pr. stk.: 1.100 g. Vejes direkte i form og glattes med vand. Rugklapper: 100 g.
Form: Rugbrød: Aluform 75165. Rugklapper: Aluform eller Flexipanmåtte med en diameter p. ca. 10 cm.
Hævetid: 45-60 min.
Bagetemperatur (vejl.):
Bageriovn: 250°C faldende til 180°C. Damp ved indsætning.
Gastroovn: 230°C, faldende til 170°C. Damp ved indsætning.
Bagetid (vejl.):
Rugbrød: 50-55 min. De sidste 5 min. med åbent spjæld. (Kernetemp. min. 96°C).
Rugklapper: 20-25 min.
Tip: Med ØKO Kernemax kan du bage friskbagt rugbrød eller rugklappere på 3 timer.
Tip: Film dine rugbrød direkte ud af ovnen med heat-film, for at få rugbrød der holder sig frisk i en hel uge
NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD:
Energi: 882 kJ/221 kcal
Fedt: 3,0 g
- mættede fedtsyrer: 0,0 g
Kulhydrat: 34,0 g
- heraf sukkerarter: 2,0 g
Kostfibre: 6,0 g
Protein: 7,0 g
Salt: 1,00 g
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.