Fremgangsmetode

Udskriv

Alle ingredienser hældes i æltekarret, undtagen 500 g vand. Når dejen har æltet 8 min. langsomt, tilsættes de 500 g vand. Dejen æltes 1 min. langsomt, derefter æltes dejen 5 min. hurtigt. 

Dejtemperatur: 25-27 grader. 

Æltetid: 8 min. langsomt + 1 min. langsomt + 5 min. hurtigt. 

Liggetid: 120 min. 
(60 min. i boks/kasse, hvis brødene skal over køl til næste dag. Brødene sættes 1 time på frost, og derefter på køl. Dag 2 tages brødene direkte fra køl og ind i ovnen). 

Dejvægt: Brød: 700 g. Stykker: 120 g. 

Rasketid: 60 min. tørrask (hvis brødene bages 1. dag).

Dekoration:  Øko Surdejsbrød 100/0 Melblanding. 

Bagetemperatur (vejl.): 
Indsættes ved 150 grader faldene til 210 grader i Stikovn.
Indsættes ved 250 grader faldene til 230 grader i Herdovn.

Bagetid (vejl.): 
Brød: 25 min. + 10 min. med åbent spjæld i Stikovn.
Brød: 25 min. + 15 min. med åbent spjæld i Herdovn.
Boller: 20 min. + 5 min. med åbent spjæld i Stikovn.
Boller: 20 min. + 5 min. med åbent spjæld i Herdovn.

Næringsindhold

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD 

Energi: 889 kJ/212 kcal

Fedt: 1,0 g 

- mættede fedtsyrer: 0,1 g

Kulhydrater: 41,1 g 

- heraf sukkerarter: 2,2 g 

Kostfibre: 3,6 g

Protein: 7,4 g

Salt: 1,07 g

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Opskrift

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.