Fremgangsmetode

Udskriv

Smør-bagt selleri

Pensl knoldsellerien med halvdelen af det brunede smør. Drys med timianblade og salt. Pak sellerien ind i folie og bag den i ovnen til den er gylden. Tag sellerien ud af ovnen og pensl den med resten af det brunede smør. Brænd overfladen let med en brænder.

Ægte "brunet" smørsauce

Blend æggeblommer, æggehvider, dijonsennep og citronsaft sammen i en Thermomixer ved 60° i 2 min. Tilsæt det brunede smør i en tynd stråle og kør i yderligere 2 min. ved samme temperatur. Sluk for varmen og kom krydderurter i saucen og blend det godt. Smag til med salt. Server straks eller hæld saucen på sifon flaske.
Del sellerien i 10 stykker og server med smørsauce og stenbiderrogn. Drys med purløg, salt og peber og evt. friskpresset citronsaft.

Bagetid for knoldselleri

Ca. 3 timer ved 150° - varmluft.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 12210 kJ

Energifordeling:

Fiber: 40 g
Protein: 16 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 73 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Smør-bagt selleri

Ægte "brunet" smørsauce

Pynt

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.