Fremgangsmetode

Udskriv

Dagen før

Læg kikærterne i blød i rigeligt koldt vand 12-24 timer. Kog dem i letsaltet vand med hvidløg, chili og kanel. Gem 1-2 dl af kogevandet til senere.
Smelt smørret i en stor tykbundet gryde og rist løgene klare. Tilsæt hvidløg, ingefær, kanel og spidskommen og rist det hele godt, så krydderierne får varme og frigiver masser af smag til retten. Der må gerne dufte stærkt af krydderier. Tilsæt harissa, tomater, citronbåde, koriander og salt og bring retten i kog
Tilsæt grøntsager og tørret frugt og vend det godt sammen. Skru ned til jævn varme og lad retten simre i ca. 1 time. Rør af og til. (Denne del kan evt. tilberedes i tildækkede gastrobakker i ovnen). Tilsæt de kogte kikærter og lad dem koge med i ca. 5 min. Tilsæt evt. lidt af kikærtekogevandet og mere harissa efter smag og behag.

Raita

Bland glaskål, rødløg og de øvrige ingredienser sammen og stil raitaen tildækket i køleskabet. Server den iskold til den krydrede gryderet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 10650 kJ

Energifordeling:

Fiber: 95.8 g
Protein: 19 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 14 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Dagen før

Raita

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.