Fremgangsmetode

Udskriv
Kog linserne sammen med hvidløg i vand indtil de får en grødet konsistens. Blend linserne og lad dem køle. Rør linsemosen med cremefraiche og smag til med cayennepeer og salt til en spicy creme.
Smør brødskiverne med brie og bag dem sprøde og brune. Skær ostebrødene i mundrette stykker.
Snit persillestilkene på tværs i fine skiver. Sauter løg og bladselleri i olie og tilsæt krondild og fond og bring det hele i kog. Tilsæt muslinger og lad suppen koge i ca. 5 min. til muslingerne har åbnet sig. Smag suppen til med fløde, salt og peber.
Snit hvidkålen meget fint sammen med persilleblade og massér den med salt og smag til med lidt æblecidereddike. Anret kålsalaten i små skåle.
Server suppen i dybe tallerkner toppet med drys af persillestilke, sprøde ostebrød og en skefuld linsecreme. Server kålsalaten ved siden af suppen, evt. sammen med ekstra ostebrød og dip.

Variationsmuligheder

Suppe: muslingebouillon kogt med vand, selleri, krondild og en sjat fløde, tomatiseret muslingesuppe, krydret suppe jævnet med røde linser, kogt på hvidvin, øl, most eller vand, purésuppe af blomkål, selleri osv., klar suppe med frossen fløde og urter på toppen.
Fyld: terninger af brie og kogt broccoli, "hummus" af røde linser rørt med cremefraiche (som aioli), muslinger uden skaller, terninger af hård ost, buketter af rå blomkål, kogte kikærter.
Urtedrys: persille og kørvelstilke på tværs af fibrene, brie kørt kort på foodprocessor med massser af persille, gremolata, blade fra blomkål vendt med friske urter, urtesalt.
Croutons: sprøde, tørre bagte kartofler, stegte kikærter, ristede græskarkerner, bofhvede eller hampefrø.
Sprødt tilbehør: saltet og masseret hvidkål, stegte kikærter i salat, tangsalat, salat i sæson (fx kvarte hjertesalat med vinaigrette).

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 25050 kJ

Energifordeling:

Fiber: 72.6 g
Protein: 29 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 32 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Månedens tema

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.