Kog linserne sammen med hvidløg i vand indtil de får en grødet konsistens. Blend linserne og lad dem køle. Rør linsemosen med cremefraiche og smag til med cayennepeer og salt til en spicy creme.
Smør brødskiverne med brie og bag dem sprøde og brune. Skær ostebrødene i mundrette stykker.
Snit persillestilkene på tværs i fine skiver. Sauter løg og bladselleri i olie og tilsæt krondild og fond og bring det hele i kog. Tilsæt muslinger og lad suppen koge i ca. 5 min. til muslingerne har åbnet sig. Smag suppen til med fløde, salt og peber.
Snit hvidkålen meget fint sammen med persilleblade og massér den med salt og smag til med lidt æblecidereddike. Anret kålsalaten i små skåle.
Server suppen i dybe tallerkner toppet med drys af persillestilke, sprøde ostebrød og en skefuld linsecreme. Server kålsalaten ved siden af suppen, evt. sammen med ekstra ostebrød og dip.
Variationsmuligheder
Suppe: muslingebouillon kogt med vand, selleri, krondild og en sjat fløde, tomatiseret muslingesuppe, krydret suppe jævnet med røde linser, kogt på hvidvin, øl, most eller vand, purésuppe af blomkål, selleri osv., klar suppe med frossen fløde og urter på toppen.
Fyld: terninger af brie og kogt broccoli, "hummus" af røde linser rørt med cremefraiche (som aioli), muslinger uden skaller, terninger af hård ost, buketter af rå blomkål, kogte kikærter.
Urtedrys: persille og kørvelstilke på tværs af fibrene, brie kørt kort på foodprocessor med massser af persille, gremolata, blade fra blomkål vendt med friske urter, urtesalt.
Croutons: sprøde, tørre bagte kartofler, stegte kikærter, ristede græskarkerner, bofhvede eller hampefrø.
Sprødt tilbehør: saltet og masseret hvidkål, stegte kikærter i salat, tangsalat, salat i sæson (fx kvarte hjertesalat med vinaigrette).