Fremgangsmetode

Udskriv
Skær roden af sellerien og fjern de yderste stilke. Skær stilkene af 6 cm oppe. Skrub skrællen med ståluld og skyl den godt. Tør vandet af og smør sellerien med olie og gnid den med salt. Stil sellerien på en plade med bagepapir og bag den i ovnen - til den er mør og lysebrun. Tag sellerien ud af ovnen og pak den lufttæt, så al damp og væde er med til at safte skorpen, som herefter får en dejlig nøddeagtig smag. Lad den hvile i ca. ½ time.

Persillefløde

Blend persille med olie, salt og peber til en hel glat masse. Kom persilleolien op i en skål og vend forsigtigt med fløden så den skiller let i grønt og hvidt. Smag til.

Rysteribs

Vend ribs med rørsukker og stil det til side indtil servering.
Del sellerien i 10 stykker og anret dem på fade. Dryp persillefløde over og drys med sur-søde ribs eller anden syrlig frugt.

Bagetid

Ca 1 time ved 170°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 5670 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 6 %
Kulhydrat: 27 %
Fedt: 67 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Persillefløde

Rysteribs

Månedens tema

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.