Fremgangsmetode

Udskriv
Sæt muslingerne på køl under et klæde indtil de skal tilsættes i retten.
Skyl perlebyggen grundigt og hæld vandet fra. Opvarm en tykbundet gryde og tilsæt olien. Rist porrer, løg og halvdelen af hvidløg nogle minutter og tilsæt perlebyggen. Rist det hele yderligere 5 min. Tilsæt øllet og lad det koge ind, så der kun er lidt væde tilbage i gryden. Tilsæt bouillon og lad retten simre i ca 15 min. Tilsæt satl. Rør jævnligt i retten så den ikke brænder på. (Tilsæt evt ekstra væske undervejs, der kan være forskel på korntyperne og nogen kerner suger mere væde end andre). Check om perlebyggen har fået nok og lad evt retten simre yderligere 5 min.
Opvarm en anden tykbundet gryde med lidt olie og rist gulerodsternene et par minutter sammen med timian og resten af hvidløget. Skru helt op for blusset og tilsæt de rensede muslinger. Dæk gryden med et låg og lad det hele dampe ca. 4 min. Ryst gryden undervejs ligesom når man laver popcorn. Løft låget og check at muslingerne har åbnet sig og er let faste i kødet. Tilsæt fløde, salt og peber. (Ved at tilsætte fløden til allersidst, beholder man den gode flødesmag og den fine glatte konsistens).
Vend forsigtigt muslingeretten ned i perlebyggen. Tilsæt dild og purløg. Smag retten til og server straks.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 14040 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 20 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 25 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.