Fremgangsmetode

Udskriv

Koldskålscreme

Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen og hæld den i en stor skål. Kog piskefløde, glukosesirup, citronskal og vaniljekorn op og hæld blandingen, gennem en sigte, over i chokoladen. Tilsæt husblassen og stavblend blandingen glat. Køl cremen ned til 35°, tilsæt ymer og citronsaft og blend igen.

Hindbærmarengs

Kog sukker og vand op til 121°. Stavblend hindbærsaft, sukker, vand, æggehvidepulver og citronsaft og pisk det til maximum volumen, til det har konsistens som marengs. Hæld i en tynd stråle, og under fortsat piskning, sukkerlagen på 121° i. Hæld marengsen på sprøjtepose. Sprøjt med en stor rund tyl 10 fuglereder på en bageplade beklædt med papir eller på bagsiden af 10 halvkugleforme. Sprøjt resten af marengsen til mindre marengs (til pynt), evt, med en st. honoré-tylle. Bag marengsene til de er tørre og sprøde.

Anretning

Rør forsigtigt koldskålscremen op og sprøjt den i fuglerederne. Pynt med røde bær og små marengs. OBS! Saml desserten kort før servering, så marengsen forbliver sprød.

Bagetid

Ca. 60-90 min. for fuglerederne og45 min. for de mindre marengs ved 100°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 19570 kJ

Energifordeling:

Fiber: 7 g
Protein: 4 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 37 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Koldskålscreme

Hindbærmarengs

Pynt

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.