Fremgangsmetode

Udskriv
Smuldr gæren ud i en skål skål. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen ved lav hastighed i 25 min. Den lange æltetid er vigtig, for det sikrer en elastisk dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. ½ time.
Steg bacon gyldent i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og hvidløg og steg i ca. 2 min. Tilsæt kålen og vend det hele godt sammen med rosmarin, salt og peber. Tilsæt lidt vand og dæk gryden med et låg. Kog til kålen er mør, men stadig har lidt bid. Tilsæt fløden og lad det hele koge uden låg til fløden er tyknet. Smag til. Afkøl kålblandingen.
Smør 2 runde springforme med lidt olie. Drys rigeligt mel på bordet. Del dejen i 2 og ælt dem godt. Rul dem ud som til 2 store pizzabunde. Kom dejen i springformene, således at bunden er dækket og der hænger dej ud over kanten, som senere skal bruges til "låg" på kålen. Fordel kålblandingen i de 2 bunde og luk brødet, ved at trække dejkanterne hen over kålen hele vejen rundt. Pensl med olivenolie og drys med salt og rosmarin. Lad brødet efterhæve tildækket i ca. 20 min. Bag brødene i ovnen til det er gyldent. Tag dem ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.

Bagetid

Ca. ½ time ved 220°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 13750 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 12 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 26 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Pynt

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.