Fremgangsmetode

Udskriv

Dagen før

Kom klipfisken i rigeligt koldt vand og lad den udvande i minimum et døgn. Skift gerne vandet undervejs. Fiskemængden vil ca. fordobles ved udvanding.

Klipfisk fortsat

Kog klipfisken i rent usaltet vand med hele peberkorn og laurbær. Kog i ca 15 min. og lad afkøle i vandet.
Kog en jævnet mælkesauce af smør, mel og mælk. Saucen skal være tyk. Tilsæt salt, muskatnød og peber. Tilsæt til sidst fløden, så den friske flødesmag bevares. Bland kartofler, knoldselleri, løg, æbler og ansjos i en stor skål og krydr med friskkværnet peber. Fjern skindet fra klipfisken og pluk kødet i små stykker og vend dem forsigtigt i kartoffelblandingen. Kom det hele i et stort, smurt ovnfast fad og hæld sovsen over retten - og bag retten i ovnen. Drys retten med rasp og bag i yderligere ca. 45 min. - til grønsagerne er møre og overfladen er gylden og sprød. Lad gerne retten stå i ca. 15 min. før servering, så saucen sætter sig lidt med kartoflerne.
Server med sprød salat eller rugbrød og syltede rødbeder.

Bagetid

Ca. 20 + 45 min. ved 175°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 10990 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 20 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 37 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Dagen før - klipfisk

Klipfisk fortsat

Tilbehør

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.