Fremgangsmetode

Udskriv

Tykmælk

Varm sødmælk og fløde til 25° i en gryde. Hæld blandingen i en skål og lad tempe-raturen falde til ca. 22°. Bland derefter kærnemælken i. Fordel blandingen i 10 skåle med en diameter på min. 10 cm. Stil skålene tildækket på køkkenbordet ved stuetempe-ratur (ca. 22°) i ca. 18 timer. Stil derefter tykmælken i køleskabet,så den er kold ved servering.

Øllebrødschips

Skær rugbrødet (med skorpe) i små tern. Kom brødet i en gryde og tilsæt øl og juice. Lad det trække i ca. 10 min. Bring blandingen i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 7 min. Rør af og til. Tilsæt sukker og salt og rør øllebrøden ud, så der ingen klum-per er (passer den evt. igennem en sigte). Smør øllebrødden ud i et tyndt lag på en silikone-måtte (ca. 27 x 45 cm). Bag øllebrødden sprøde i ovnen. Lad pladen køle af og bræk chipsene i rustikke brud. Opbevares i tætsluttende boks.

Marinerede pærer

Vend pære, citronsaft og honning godt sammen. Smag til.
Server tykmælken med marinerede pærer og sprøde øllebrødschips. Pynt evt. med citron-timian eller spiselige blomsterblade.

Bagetid

Ca. 2 timer ved 120°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 11688 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 7 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 56 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Tykmælk

Sprød øllebrød

Marinerede pærer

Pynt

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.