Fremgangsmetode

Udskriv
Vask og skrub de 2 knoldselleri grundigt fri for jord. Stil dem på en bageplade på hvert sit dobbeltlag alufolie. Fordel smør, timiankviste og salt på selleriene. Luk folien om hver selleri og bag dem møre i ovnen.
Tag selleriene ud og lad dem afkøle lidt i folien. Fjern timiankvistene og skær toppen af selleriene. Hak løvstikken groft (gem nogle hele blade til pynt). Skrab selleri-kødet ud, bland det med løvstikke og det smeltede smør og læg det tilbage i knolden. Top med de hele blade.

Hyldeblomst-smørsauce

Svits løg og peberkorn i lidt af smørret i en gryde. Tilsæt eddike og lad det simre i ca. 5 min. Tilsæt hyldeblomstsaft og kog i ca. 1 min. Sigt løgene fra og fjern peberkornene. Hæld væsken i et blenderglas og tilsæt resten af smørret lidt efter lidt. Smag til med salt og evt. lidt mere eddike. Vend løgene i smørsaucen og server til selleriene.

Bagetid

Ca. 2 timer ved 150°.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 17560 kJ

Energifordeling:

Fiber: 45.6 g
Protein: 3 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 86 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Hyldeblomst-smørsauce

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.