Fremgangsmetode

Udskriv

AUTENTISK ITALIENSK SURDEJSPIZZABUND med sprød og luftig kant samt saftig krumme. Dejen kan anvendes som grunddej til minipizzaer, sandwichbrød, panini, naanbrød og meget mere.

Alle ingredienser hældes i æltekarret, dog holdes 800 g vand og 150 g salt tilbage.

Fremgangsmåde

Dejtemperatur: 25-27°C.

Æltetid: 4 min. langsomt + 4 min. hurtigt (tilsæt 800 g. vand imens) + 4 min. hurtigt (tilsæt 150 g. salt de sidste 2 min. af æltetiden).

Liggetid: 45 min. i olieret boks/kasse. Efter endt liggetid hældes dejen ud på et bord drysset med Grano Durum Fine. Dejen vejes af og formes som små aflange brød vendt i Grano Durum Fine. Sæt efterfølgende 6 stk. på en plade drysset med Grano Durum Fine og lad hvile i 180 min. under stikvognspose.

Dejvægt: 450 g

Form: Efter hviletiden trykkes de 450 g små brød ud i Grano Durum Fine til ca. 38 × 20 cm med fingermærker. 2 stk. løftes over på netplade med silikonepapir, hvorefter der kommes 10-15 dråber olivenolie på toppen.

Hævetid: Ingen, indsættes direkte i ovn.

Bagetemperatur (vejl.): Stikovn: Indsættes ved 260°C i uden damp. Gastroovn: Indsættes ved 230°C uden damp. 

Bagetid (vejl.): 6 min.

Afpyntningsforslag og anvendelse til din kundes 'Bagerens forpagte pizzabunde'

Nº1 PEPPERONI: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, mozarella, chorizo el. pepperoni, løg og rød peber. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med chili og friske krydderurter.

Nº 2 KARTOFFEL & OKSE PIZZA: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, tynde skiver af kartoffel penslet med olie og små kugler af krydret hakket oksekød. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med friske krydderurter.

Nº 3 PROSCIUTTO: Din lokale bagers forbagte pizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, 2-3 skiver god skinke. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med parmesanflager og evt. frisk rucola.

Nº 4 VEGETARPIZZA: Din lokale bagers forbagte fuld- kornspizzabund toppet med tomatsauce, revet ost, skiver af friske tomater, artiskokhjerter og grønne oliven. Forvarm ovn el. grill til 250°C og bag pizzaen i 5-8 min. Pyntes med basilikumblade.

Næringsindhold

NÆRINGSINDHOLD PR. 100 G BRØD
 

Energi: 909 kJ / 217 kcal

Fedt: 2 g

- mættede fedtsyrer: 0,3 g

Kulhydrat: 40,4 g

- heraf sukkerarter: 1,1 g

Kostfibre: 1,9 g

Protein: 7,9 g

Salt: 1,53 g

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.