Fremgangsmetode

Udskriv

Stikkelsbærkompot

Skyl stikkelsbærrene, og nip stilk og blomst af. Kom bærrene i en flad gryde med sukker, citronsaft og det vand, der hænger på, og kog, indtil stikkelsbærrene bliver til kompot - ca. 10 min. Rør rundt et par gange undervejs, så kompotten bliver jævnt kogt. Køl kompotten let af, så den er klar til servering.

Vaniljecreme

Flæk vaniljestang og skrab kornene ud, rør yoghurt, citronsaft og -skal, flormelis og vaniljekorn sammen til en glat creme. Pisk fløden let og vend ned i yogurt. Lad cremen stå i 5-10 min. så smagen af vanilje og citron trækker ud i cremen, smag evt. til med lidt ekstra af det hele.

Nødder og kerner

Rist nødder og kerner på en tør pande, til de tager lidt farve og begynder at dufte af "nødder" ca. 3 min. Kom honning på panden og vend godt rundt i nødder og kerner, så de bliver jævnt karamelliseret. Drys med lidt salt og tag af panden, inden de begynder at branke.
Server kompot med vaniljecreme og hakkede karamelliserede nødder og kerner. Kompot kan også serveres med en god is eller som kold stikkelsbærsuppe med lidt mælk på toppen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten: 22270 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 7 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 48 %

Har du spørgsmål?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Ingredienser

Stikkelsbærkompot

Vaniljecreme

Nødder og kerner

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.