SÅDAN PLANLÆGGER DU FRISKBAGT BRØD

Valsemøllen giver gode idéer og tips til, hvordan du lettere kan servere friskbagt brød. Det handler i høj grad om planlægning og om at vælge produkter, som både er af høj kvalitet og lette at gå til. 

Friskbagt hverdebrød - TIL MORGENMAD ELLER FROKOST

Koldhævning af morgenbrød, hvedebrød og -stykker.

Start dagen før og få færdigbagte brød på kun 1 time på serveringsdagen (0,5 times temperering i køkkenet + ca. 0,5 time i ovnen (følg opskrift).

Dag 1 (eftermiddag)

  1. Ælt dejen.
  2. Liggetid: Lad dejen hvile ved stuetemperatur.
  3. Form brødene/bollerne.
  4. Sæt på køl natten over.

Sæt gerne kort på frost inden køl – kan sagtens undværes, men det sikrer, at gæraktiviteten hæmmes, og du ikke kommer ind

til overhævede brød dagen efter.

Dag 2 (morgen)

  1. Lad de opslåede brød temperere i køkkenet i ca. 0,5 time, imens du lader ovnen varme op.
  2. Bagetid (følg opskrift).

Samme procedure for hvedebrød til frokost.

FRISKBAGT RUGBRØD TIL FROKOST – SAMME DAG ELLER DAGEN EFTER

Dag 1 (eftermiddag)

  1. Ælt dejen.
  2. Evt. liggetid i røremaskinen ved rumtemperatur (følg opskrift).
  3. Bagetid (følg opskrift).

Enten/eller:

SERVÉR I DAG:

Lad rugbrødene hvile 2 timer før de skæres. (Vælg evt. Valsemøllen Chefmad Rugbrød 100/0, som kun skal hvile i . time).

SERVÉR I MORGEN:

Pak de varme rugbrød ind i heat film direkte fra ovnen. Så kan de holde sig i op til 7 dage.


DAG 2 – LIGE INDEN FROKOST

4 Lun rugbrødene i ovnen

5-10 minutter ved 210 grader

Inspiration

Få mere inspiration for professionelle Valsemøllen

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

14.09.2021

5 fordele ved plantebaseret kost

Vi giver dig her de 5 største fordele ved at spise mere plantebaseret.

14.09.2021

De unge går forrest i en mere plantebaseret kost.

Det plantebaserede måltid er kommet for at blive - og det er de unge, der baner vejen.

14.09.2021

Det klimavenlige valg

Her får du inspiration til, hvordan du igennem kosten kan gøre en forskel for klimaet.

14.09.2021

Når kødelskeren skal være klimavenlig

Kødfri serveringer - hvad gør man, hvis eleverne ikke ønsker at erstatte hakkebøffen med grøntsager?

14.09.2021

Mød The Vegetarian Butcher

Kan én kødfri dag om ugen gøre en forskel? Få svaret fra verdens første vegetariske slagter her.

13.09.2021

Optimal tilberedning af fisk

Det kan være en stor udfordring at tilberede fisk, så den ikke bliver tør. Læs med her og få hjælp.

13.09.2021

Superfoods fra havet

Selvfølgelig ved du, at fisk og skaldyr er sundt. Men ved du hvorfor? Læs mere her.

13.09.2021

Hvorfor vælge frossen fisk?

Frossen fisk er frisk fisk. Læs her om de mange fordele ved at anvende frossen fisk i køkkenet.

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.