SÅDAN PLANLÆGGER DU FRISKBAGT BRØD
Valsemøllen giver gode idéer og tips til, hvordan du lettere kan servere friskbagt brød. Det handler i høj grad om planlægning og om at vælge produkter, som både er af høj kvalitet og lette at gå til.
Friskbagt hverdebrød - TIL MORGENMAD ELLER FROKOST
Koldhævning af morgenbrød, hvedebrød og -stykker.
Start dagen før og få færdigbagte brød på kun 1 time på serveringsdagen (0,5 times temperering i køkkenet + ca. 0,5 time i ovnen (følg opskrift).
Dag 1 (eftermiddag)
- Ælt dejen.
- Liggetid: Lad dejen hvile ved stuetemperatur.
- Form brødene/bollerne.
- Sæt på køl natten over.
Sæt gerne kort på frost inden køl – kan sagtens undværes, men det sikrer, at gæraktiviteten hæmmes, og du ikke kommer ind
til overhævede brød dagen efter.
Dag 2 (morgen)
- Lad de opslåede brød temperere i køkkenet i ca. 0,5 time, imens du lader ovnen varme op.
- Bagetid (følg opskrift).
Samme procedure for hvedebrød til frokost.
FRISKBAGT RUGBRØD TIL FROKOST – SAMME DAG ELLER DAGEN EFTER
Dag 1 (eftermiddag)
- Ælt dejen.
- Evt. liggetid i røremaskinen ved rumtemperatur (følg opskrift).
- Bagetid (følg opskrift).
Enten/eller:
SERVÉR I DAG:
Lad rugbrødene hvile 2 timer før de skæres. (Vælg evt. Valsemøllen Chefmad Rugbrød 100/0, som kun skal hvile i . time).
SERVÉR I MORGEN:
Pak de varme rugbrød ind i heat film direkte fra ovnen. Så kan de holde sig i op til 7 dage.
DAG 2 – LIGE INDEN FROKOST
4 Lun rugbrødene i ovnen
5-10 minutter ved 210 grader
Inspiration
Få mere inspiration for professionelle Valsemøllen
Har du spørgsmål til nyheden?
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.
Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet