X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Fremtiden er planterig

KORN PEGER DIREKTE IND I FREMTIDEN - Korn kan bruges til meget mere end brød og kommer til at spille en større og større rolle i fremtidens planterige måltidsløsninger.

Det er nærliggende på vores breddegrader f.eks. at erstatte ris med korn og udforske deres anvendelse i alverdens retter, siger Liselotte Andersen, kulinarisk fritænker, ejer af Kokken på kanten og forfatter til „Råt! Din magiske vej til et mere bæredygtigt køkken“.

Korn er en vigtig kilde til sundere og mere klimavenlige måltider. Lav f.eks. sprøde, grønne og lækre salater eller mere fyldige salater med rodfrugter og brug kerner i retterne. Det gør retten mere mættende og giver et godt bid.


KORN ER OGSÅ PLANTER

Kornprodukter bør være en del af 3-4 måltider ud af 5, anbefaler Fødevarestyrelsen i De officielle Kostråd til professionelle køkkener.

Liselotte Kira Gregers Andersen, forfatter af kogebogen „Råt! Din magiske vej til et mere bæredygtigt køkken“. Foto: Jesper Rais

PLANTEKOMMUNIKATION

Den måde, vi taler om en mere planterig fremtid på, skal være inspirerende, fristende og den grønne mad skal have sit eget sprog. Som Liselotte Kira Gregers Andersen formulerer det:

»Ord som „vegetar“ og „vegansk“ graver grøfter i stedet for at bygge broer. Der er ikke noget „dem“ og „os“. Selv elsker jeg kød, men mængden er blevet mindre, og det grønne fylder mere. Gode oplevelser og masser af smag baner vejen selv for skeptikerne.«

I en rapport anbefaler Økologisk Landsforening at ude- lade ord som„vegetarisk“ eller„kødfrit“, og f.eks. ikke kalde en vegetarisk frikadelle for en „veggiedelle“, men give produktet et navn, som er sit eget. Ligesom f.eks. en lasagne med auberginer bør hedde en aubergine- lasagne, og ikke en vegetar-lasagne.


Interesseret i at vide mere?

Så har Valsemøllen lavet et magasin om 5 bagetrends og tendenser.

Find det her

„Korn har et kæmpe potentiale, vi endnu ikke har udforsket til fulde. Hele korn, med kim og skaldele, er en fremragende kilde til vitaminer, mineraler og kostfibre. Det er liv, vitalitet og giver farver, struktur og smag i maden.“

Liselotte Gregers, kulinarisk fritænker

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.11.2024

Har du styr på julens bagværk?

Den er go’ nok! Julen står for døren, og før man ved af det, kimer det til julefest og julebag.

05.11.2024

Nye plantebaserede serveringer til sæsonen

– til dig, der skaber madoplevelser hver dag.

05.11.2024

Skab nye smagsoplevelser med ribs, tyttebær og kirsebærsauce

I jeres professionelle køkken er ribs, tyttebær og kirsebærsauce fantastiske ingredienser.

05.11.2024

Hvordan lyder bæredygtighed i dine ører?

Hør podcast-serien ’Til Bords’ om bæredygtighed i køkkenet og få konkrete råd, du kan bruge i hver

28.10.2024

En plan for klimaindsatsen

Hvordan kan fødevareindustrien tage ansvar for klimaforandringerne og gøre en positiv forskel?

01.10.2024

Hold fingeren på bagepulsen med Valsemøllen!

Opdag de nyeste trends inden for bagning og de hotteste tendenser på sociale medier.

23.09.2024

On Trend Menus 2024

Få de nyeste trends inden for foodservice samt inspiration og opskrifter til at implementere dem!

23.09.2024

Grab & Go - Mad på farten

Mangler du inspiration til mad på farten? Så læs den nye folder med opskrifter og idéer til Grab&Go!