Mutabak er klassisk streetfood som stammer fra det sydlige Saudi Arabien og betyder ”foldet”. Dejen laves af fin sigtet hvedemel, lidt salt, rørt med ghee (klaret smør) eller olie og til sidst vand. Dejen æltes blød og hviler i 10 min hvorefter den strækkes til en tynd pandekage. Så kommes der fyld på, som kan bestå af hvad som helst der er tilgængeligt på det lokale marked og bages på en varm pande eller i en meget varm ovn. Serveres med forskellige former for yoghurt. Mange steder bruges filodej som alternativ til at bage selv.
Skær kyllingen i fine stykker og steg dem i rigeligt olie i en gryde sammen med de hakkede løg.
Tilsæt Knorr Krydderpasta Hvidløg, Knorr Professional Krydderipuré Røget chili, spidskommen, Knorr Kyllingfond samt Knorr Tomatino Pronto.
Lad det simre under låg under regelmæssig omrøring til kyllingen er mør. Køl massen af.
Rør hytteost og hakket persille i massen.
Læg fyldet på filodejen (lav 5 pakker i alt) og fold dejen flere gange til en firkantet pakke.
Steg pakken på en pande i olie eller steg den sprød i ovnen, og server den straks med den iskolde cremede dip
Alle ingredienser blandes sammen og køles ned
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.
Unilever Food Solutions
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
43284100
Se profil
Besøg websitet
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.