Opløs gæren i 90 % af vandet. Tilsæt langsomt 50 % af melet, mens røremaskinen ælter. Tilsæt derefter gradvist resten af melet. Når dejen begynder at samle sig efter ca. 6-7 minutter, tilsættes saltet og halvdelen af det resterende vand.
Vent et minut på, at saltet indarbejdes, og hæld så resten af vandet i lidt efter lidt. Den samlede blandetid bør være ca. 15 minutter.
Når du er tilfreds med konsistensen, skal du lade dejen hvile i en plastikbeholder dækket med husholdningsfilm ved stuetemperatur i 12-18 timer.
Når dejen er mere end fordoblet i størrelse, tages den ud, skæres i tre portioner og formes til kugler. Lad dejkuglerne hvile igen – denne gang i 4-6 timer ved stuetemperatur.
Stræk og form dejen til en rund pizza, og spred tomatsaucen ud med en spiseske. Sørg for, at kanten er fri for sauce.
Tilsæt mozzarellatern, blåskimmelost og røget ost. Bag ved 430 °C i en professionel pizzaovn (gas- eller brænde) i 60-90 sekunder.
Hvis du arbejder med en dækovn, der ikke kan nå så høje temperaturer, skal du bage ved 380-400 °C i nogle få sekunder mere. Når kanten er sprød, tages pizzaen ud, dækkes med skiver af bresaola og drysses med pinjekerner.
Et stænk ekstra jomfruolivenolie sætter prikken over i'et.
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til opskriften, produkter og meget mere.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet
For at kunne lave din egen inspirationsmappe med opskrifter og andet materiale fra Madværkstedet, så skal du enten logge på med din Facebook-konto, oprette en konto manuelt eller logge ind.