Hytteost cheesecake med hindbærgele

SERVERING

15 portioner

Ingredienser

Kiksebund

  • 100 g Lurpak® smør
  • 300 g digestive kiks evt. fuldkorn

Vaniljefromage

  • 50 g friskpresset citronsaft
  • 175 g sukker
  • 200 g Arla® cremefraiche 18%
  • 8 blade husblas
  • 300 g Arla® fresh cheese 50+ (16%)
  • 90 g æggeblomme
  • 1 stykker vaniljestang kornene heraf
  • 90 g æggehvide
  • 300 g Arla® Hytteost 4%

Hindbærgele

  • 5 blade husblas
  • 250 g friske hindbær
  • 500 g sødet hindbærsaft (drikkeklar)

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 19880 kJ

Energifordeling:

Fiber: 0 g
Protein: 12 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 49 %

Fremgangsmetode

Kiksebund

Smelt smørret i en lille tykbundet gryde. Knus kiksene fint og bland dem med smørret. Kom blandingen i bunden af klare glas (ca. 2 dl). Tryk kikseblandingen let sammen.

Vaniljefromage

Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn lyst og luftigt. Rør flødeost, hytteost og cremefraiche i æggeblandingen. Træk husblassen op af vandet med det vand som hænger ved og smelt den i vandbad. Tilsæt citronsaft og rør det i æggeblandingen. Pisk hviderne stive og vend dem i efterfølgende. Fordel vaniljefromagen i glassene og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time. Det er vigtigt at vaniljefromagen har sat sig før hindbærgeléen hældes over.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.