Årets 8 største menutendenser
Baseret på omfattende data og input fra over 1.600 køkkenprofessionelle i 21 markeder, har Unilever Food Solutions identificeret otte af de største menutendenser i foodservice lige nu.
Du oplever sikkert allerede mere efterspørgsel på plantebaserede proteiner, lokale råvarer, nye smagskombinationer og mindre madspild. Men vil du have konkrete tips til at implementere det på menuen? Teknikker og opskrifter? Og lære fremtidens gæsteprofiler at kende? Så download magasinet her: Top 5 menutendenser 2024 (unileverfoodsolutions.dk)
Flavour Shock
Smagseksplosioner og overraskelser! Overrask dine gæster med nye kombinationer og masser af smage, der stimulerer deres smagsløg og tilfredsstiller på en helt ny måde. Eneste regel er, at der ikke er nogen!
Feel Good Food
Vi vælger fødevarer med sundhedsmæssige fordele, der får os til at føle os godt tilpas. Superfoods og fødevarer der indeholder antioxidanter, vitaminer og mineraler. Implementer flere af disse super foods i din menu og lav uventede retter rige på næringsstoffer, som ligeledes er appetitlige at se på og smager virkelig godt! Ud med bladsalaten og ind med alternative grøntsager, fiberrige korn og kerner.
Plant Powered Protein
Det plantebaserede bliver ved med at vinde indpas. Både for vegetarer, fleksitarer, klimatarer... De ønsker at reducere animalske produkter og spise mere bæredygtigt. Åbn op for nye smagsdrejninger, tilberedningsmetoder og billigere ingredienser og skab smag i det grønne.
The New Sharing
Social food stiger i popularitet, hvor vi både deler de gode spiseoplevelser med godt selskab – ofte også som deleretter. Vi deler også spiseoplevelser med resten af omverdenen på de sociale medier med lækre madbilleder. Skab de unikke oplevelser, der kobler mennesker sammen - online og offline.
Local Abundance
Brug lokale råvarer. Gerne i sæson. Del dine lokale råvarer med gæsterne og skab en sammenhørighed med den gode historie koblet op på din menu.
Derudover er Low Waste Menus (madspild og brug af hele råvaren), Modernized Comfort Food samt Irresistable vegetables med smukke, smagfulde og uimodståelige grøntsager stadig Top Of Mind blandt forbrugerne.
Er du nysgerrig på mere?
Få en masse gode idéer, teknikker og opskrifter på www.unileverfoodsolutions.dk eller hent hele rapporten her: Top 5 menutendenser 2024 (unileverfoodsolutions.dk). Her kan du også læse mere om de kommende gæstepersonligheder og de forskellige generationer, der præger fremtidens spisende gæster.
Har du spørgsmål til nyheden?
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.
Unilever Food Solutions
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
43284100
Se profil
Besøg websitet