X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Grøn revolution!

50 råvarer for fremtiden

Mange tror, at det er vores transporter, der er den største miljøsynder, men faktum er, at fødevarekæden har større indflydelse på vores planet  Det var blandt andet med dette for øje, at Knorr, WWF og andre førende navne indenfor ernæringslære og bæredygtighed satte sig ned og begynde at tænke: “Hvad kan vi gøre for at flytte fokus fra alle skræmmekampagnerne om, hvad vi ikke må spise, og i stedet koncentrere os om, hvad der rent faktisk er godt at spise! “

Samtalen resulterede i 50 vegetabilske, bæredygtige råvarer, der er gode både ud fra et ernærings- og miljømæssigt synspunkt. Et par af ingredienserne kan synes ukendte, men i nogle tilfælde er de faktisk bare glemt, og fælles for dem alle er, at de er klimasmarte, prisvenlige og sunde. Desuden er de let tilgængelige og næringsrige, smager godt og er udviklet, høstet og produceret på en måde, der er god for vores planet.


Download rapporten her  https://www.unileverfoodsolutions.dk/inspiration-til-kokke/Fremtidens-mad-er-her-allerede/Gron-revolution.html  


Future 50 Foods

Hejsa til vores planet!

De fleste mennesker ved nu, at det vi spiser, har en indvirkning på vores planet og vores sundhed. Her er nogle eksempler på små ændringer, der kan gøre en stor forskel, både for individet og planeten.

1. Variation af grøntsagerne

Hvis vi spiser et varieret udvalg af grøntsager, kan vi øge vores indtag af antioxidanter, vitaminer og mineraler. 

2. Udskiftning af proteinkilder

Ved at erstatte kød, fjerkræ og fisk med vegetabilske proteinkilder, kan vi reducere vores miljøpåvirkning betydeligt.

3. Ændring af kulhydratkilder

En simpel ting, som for eksempel at erstatte ris og hvede med andre næringsrige kulhydrater, som for eksempel quinoa, bidrager til, at jordbunden forbedres, samtidig med at vi indtager flere næringsstoffer. Win-win!


Fleksitar, det “nye” sort  

At grønt er trendy, har de færreste nok misset, og forbrugerne har allerede gjort store ændringer i deres forbrugsmønster. At købe lokalproduceret, skære ned på kødforbruget og reducere madspild er allerede hverdag for mange. Desuden viser undersøgelser, at hver anden forbruger kan forestille sig at ændre deres spisevaner for at reducere påvirkningen af klimaet. Og faktum er, at vi nordboere generelt er meget åbne for at spise mere plantebaseret



Vidste du, at ...

  • Der er mellem 20.000 og 50.000 spiselige planter på vores planet. Af disse spiser vi kun sølle 150-200 af dem på regelmæssig basis.
  • Verdens landbrug tegner sig for cirka 25 % af drivhuseffekten, og 60 % af dette skyldes vores dyrehold. 
  • At man forventer, at vi i 2050 er 10 milliarder mennesker på jorden, der alle skal have mad på trods af begrænsede ressourcer og helst uden nogen indvirkning på klimaet.


Alle 50 råvarer

Alger

  • Laver tang
  • Wakame tang

Bønner og linser

  • Adzuki bønner
  • Sorte bønner
  • Fava bønner
  • Bambara jordnødder
  • Hestebønner
  • Linser
  • Mamara bønner
  • Mung bønner
  • Soya bønner

Caktus

  • Nopal

Gryn og korn

  • Amarant
  • Boghvede
  • Finger Millet
  • Fonio
  • Khorasan hvede
  • Quinoa
  • Spelt
  • Teff
  • Vilde ris 


Grøntsagsfrugter

  • Græskarblomster
  • Okra
  • Orange tomate

Bladgrøntsager

  • Beder
  • Broccoli
  • Kål
  • Moringa
  • Græskarblade
  • Pak Choi
  • Rødkål
  • Spinat
  • Brøndkarse

Svampe

  • Enoki svampe
  • Maitake svampe
  • Saffron Milk Cap svampe


Nødder og kerner

  • Flaxfrø
  • Hampefrø
  • Sesamfrø
  • Valnødder

Rodfrugter

  • Sort Salsify
  • Persillerod
  • Den hvide Icicle radise

Spirer

  • Alfalfa spirer
  • Spirede kidney bønner 
  • Spirede kikærter

Knolde

  • Lotusrod
  • Ube (lilla yam)
  • Yam bønne rod (Jicama)
  • Rød Indonesisk (Cilembu) sød kartoffel

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Unilever Food Solutions
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
43284100
Se profil
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.11.2024

Har du styr på julens bagværk?

Den er go’ nok! Julen står for døren, og før man ved af det, kimer det til julefest og julebag.

05.11.2024

Nye plantebaserede serveringer til sæsonen

– til dig, der skaber madoplevelser hver dag.

05.11.2024

Skab nye smagsoplevelser med ribs, tyttebær og kirsebærsauce

I jeres professionelle køkken er ribs, tyttebær og kirsebærsauce fantastiske ingredienser.

05.11.2024

Hvordan lyder bæredygtighed i dine ører?

Hør podcast-serien ’Til Bords’ om bæredygtighed i køkkenet og få konkrete råd, du kan bruge i hver

28.10.2024

En plan for klimaindsatsen

Hvordan kan fødevareindustrien tage ansvar for klimaforandringerne og gøre en positiv forskel?

01.10.2024

Hold fingeren på bagepulsen med Valsemøllen!

Opdag de nyeste trends inden for bagning og de hotteste tendenser på sociale medier.

23.09.2024

On Trend Menus 2024

Få de nyeste trends inden for foodservice samt inspiration og opskrifter til at implementere dem!

23.09.2024

Grab & Go - Mad på farten

Mangler du inspiration til mad på farten? Så læs den nye folder med opskrifter og idéer til Grab&Go!