X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Bladgrøntsager – sunde og spændende

P.S. Husk at gemme toppen!


Nogle gange har vi en tendens til at behandle bladgrøntsager som utidssvarende og ubetydelige. Dette synes vi, er på høje tid at droppe.


Bladgrøntsager er en frisk og lækker ingrediens. Nogle sorter dyrker vi for deres egen skyld, mens andre sorter desværre ofte ender i skraldespanden, fordi de mest anses for at være et vedhæng til en anden afgrøde.  Når det er sagt, så er dyrkningstiden for bladgrøntsager kort, og de er fulde af fibre, vitaminer og mineraler. Spis dem ofte og gerne. 

Spinat

Næppe et nyt bekendtskab, men stadig lige god og sund. Spinat, som i øvrigt er i familie med både rødbede, bladbede og quinoa, trives i vores køligere klima. Derudover kan denne grønne lækkerbid dyrkes året rundt, og den får et ekstra plus for hurtig vækst . Vi anbefaler at bruge den, når som helst du har muligheden.  

Spinat

Rødbedetop

Al ære til rødbeder, men hvad mange ikke ved er, at den mest nærende del af rødbederne faktisk er toppen. Den er rig på vitaminerne K og A, og i forhold til mange andre grøntsager indeholder den også en hel del mere magnesium og kalium. Den, der vil sælge rødbedetoppens fordele endnu mere, kan nævne, at den er rig på jern og indeholder næringsstoffet lutein, som er godt for øjnene. Rødbedetoppen har visse ligheder med grønkål og kan også ristes til uimodståelige chips. Det er også et hit at sautere den i lidt olivenolie.

Rødbedetop

Brøndkarse

Brøndkarse omtales nogle gange som “superfood”, og er fyldt med mange forskellige antioxidanter og vitaminer, især betakarotin og C-vitamin samt meget A- og K-vitamin. Brøndkarse kan dyrkes på de fleste kontinenter, men foretrækker et køligere klima. Brug både bladene og stilken!

Brøndkarse

Grønkål

Hvad ville verden være uden den sprøde, skønne, robuste kål? Vi er utroligt glade for, at den trives på vores kølige breddegrader. Ud over sine robuste egenskaber er grønkål virkelig dronningen over alsidighed, og den er lækker såvel rå som tilberedt på mange forskellige måder. 

Grønkål

Rødkål

Rødkål er lidt af en kamæleon, der skifter farve afhængigt af jordens pH, fugtighed og lerholdighed. Rødkål indeholder ti gange så meget A-vitamin samt dobbelt så meget jern som sin allerede supersunde slægtning grønkålen, hvilket absolut ikke gør kærligheden til kålen mindre.


Rødkål

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Unilever Food Solutions
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
43284100
Se profil
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.03.2024

Se præmierne til afstemningen om 'Årets Nyhed - Away From Home'.

Skal du vinde en fed spiseoplevelse på 3000 kr. eller en af de andre lækre præmier?

03.01.2024

Vær med på Kødfri januar

Flere og flere tilmelder sig ”Veganuary”-challenge - en udfordring, hvor man skal spise plantebasere

01.11.2023

Gør julen sprød

Få kokkens tips til sprøde svær

01.11.2023

Flere plantebaserede julemenuer – ja tak!

Bliv inspireret og lad os sammen skabe nye traditioner, hvor planter og god smag går hånd i hånd.

01.11.2023

Stolte syltetraditioner i mere end 175 år

Den perfekte Mortens aften-servering.

01.11.2023

Inspiration til den veganske måned

Udvid dit plantebaserede menukort med smagfulde tapas

21.09.2023

Ny inspiration til det kolde køkken

Vi fejrer internationale Vegetardag med vegetarisk smørrebrød.