X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Bønner og linser – naturens superhelte

Træt af kød, men frisk på proteiner? Benyt dig af bønner og linser, eller som vi kalder dem: “naturens superhelte”.


Bønner og linser tilhører som du sikkert allerede ved, bælgplante-slægten. Bælgplanter er ikke kun sunde for mennesker, men også for jorden, fordi de beriger den jordbund, de dyrkes i. Blandt andet opfanger planterne kvælstoffet i luften, som derefter transporteres ned i rødderne. Kvælstoffet akkumuleres i rodsystemet og udskilles i jorden. Dette sker ikke kun under plantens levetid, men også når den visner.

Mungbønner

En fantastisk anvendelig bønne, der passer perfekt i mange forskellige sammenhænge, i alt fra nudelretter til is. Derudover er mungbønner rigtig gode at dyrke spirer på. Resultatet er vitaminrige små godbidder, som for eksempel ser godt ud i salater og sandwich.

Caption text

Hestebønner

Hestebønnen har en sød, græsagtig smag og en smøragtig konsistens. Selve bønnen er beskyttet af en bælg, som kan spises rå, når planten er ung. Efterhånden som planten ældes, bliver bælgen hårdere, og derefter spises den sjældent på grund af konsistensen og den bitre smag. Brug den protein- og fiberrige hestebønne i risotto, supper og gryderetter. 

Caption text

Linser

Intens, pebret eller sød? Der er dusinvis af linsesorter, som alle adskiller sig lidt fra hinanden, hvad angår smagen, men som har det til fælles, at de er fyldt med protein, fibre og kulhydrater. Linser er et CO2-venligt valg med et kuldioxidaftryk, der er 43 gange mindre end for oksekød.

Caption text

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Unilever Food Solutions
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
43284100
Se profil
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.11.2024

Har du styr på julens bagværk?

Den er go’ nok! Julen står for døren, og før man ved af det, kimer det til julefest og julebag.

05.11.2024

Nye plantebaserede serveringer til sæsonen

– til dig, der skaber madoplevelser hver dag.

05.11.2024

Skab nye smagsoplevelser med ribs, tyttebær og kirsebærsauce

I jeres professionelle køkken er ribs, tyttebær og kirsebærsauce fantastiske ingredienser.

05.11.2024

Hvordan lyder bæredygtighed i dine ører?

Hør podcast-serien ’Til Bords’ om bæredygtighed i køkkenet og få konkrete råd, du kan bruge i hver

28.10.2024

En plan for klimaindsatsen

Hvordan kan fødevareindustrien tage ansvar for klimaforandringerne og gøre en positiv forskel?

01.10.2024

Hold fingeren på bagepulsen med Valsemøllen!

Opdag de nyeste trends inden for bagning og de hotteste tendenser på sociale medier.

23.09.2024

On Trend Menus 2024

Få de nyeste trends inden for foodservice samt inspiration og opskrifter til at implementere dem!

23.09.2024

Grab & Go - Mad på farten

Mangler du inspiration til mad på farten? Så læs den nye folder med opskrifter og idéer til Grab&Go!