X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Bønner og linser – naturens superhelte

Træt af kød, men frisk på proteiner? Benyt dig af bønner og linser, eller som vi kalder dem: “naturens superhelte”.


Bønner og linser tilhører som du sikkert allerede ved, bælgplante-slægten. Bælgplanter er ikke kun sunde for mennesker, men også for jorden, fordi de beriger den jordbund, de dyrkes i. Blandt andet opfanger planterne kvælstoffet i luften, som derefter transporteres ned i rødderne. Kvælstoffet akkumuleres i rodsystemet og udskilles i jorden. Dette sker ikke kun under plantens levetid, men også når den visner.

Mungbønner

En fantastisk anvendelig bønne, der passer perfekt i mange forskellige sammenhænge, i alt fra nudelretter til is. Derudover er mungbønner rigtig gode at dyrke spirer på. Resultatet er vitaminrige små godbidder, som for eksempel ser godt ud i salater og sandwich.

Caption text

Hestebønner

Hestebønnen har en sød, græsagtig smag og en smøragtig konsistens. Selve bønnen er beskyttet af en bælg, som kan spises rå, når planten er ung. Efterhånden som planten ældes, bliver bælgen hårdere, og derefter spises den sjældent på grund af konsistensen og den bitre smag. Brug den protein- og fiberrige hestebønne i risotto, supper og gryderetter. 

Caption text

Linser

Intens, pebret eller sød? Der er dusinvis af linsesorter, som alle adskiller sig lidt fra hinanden, hvad angår smagen, men som har det til fælles, at de er fyldt med protein, fibre og kulhydrater. Linser er et CO2-venligt valg med et kuldioxidaftryk, der er 43 gange mindre end for oksekød.

Caption text

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Unilever Food Solutions
Ørestads Boulevard 73
2300 København
Danmark
43284100
Se profil
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.03.2024

Se præmierne til afstemningen om 'Årets Nyhed - Away From Home'.

Skal du vinde en fed spiseoplevelse på 3000 kr. eller en af de andre lækre præmier?

03.01.2024

Vær med på Kødfri januar

Flere og flere tilmelder sig ”Veganuary”-challenge - en udfordring, hvor man skal spise plantebasere

01.11.2023

Gør julen sprød

Få kokkens tips til sprøde svær

01.11.2023

Flere plantebaserede julemenuer – ja tak!

Bliv inspireret og lad os sammen skabe nye traditioner, hvor planter og god smag går hånd i hånd.

01.11.2023

Stolte syltetraditioner i mere end 175 år

Den perfekte Mortens aften-servering.

01.11.2023

Inspiration til den veganske måned

Udvid dit plantebaserede menukort med smagfulde tapas

21.09.2023

Ny inspiration til det kolde køkken

Vi fejrer internationale Vegetardag med vegetarisk smørrebrød.