X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Nogle kokke rynker på næsen over for frossen fisk – fordi de mener, den ikke er frisk. Men frossen ER frisk – og fyldt med smag, vitaminer og fordele for det professionelle køkken. Se vores liste over de 10 fordele, du får, når du arbejder med frossen fisk og skaldyr!

At bruge frossen fisk kan give dig ekstra fordele – især når det gælder madspild og sammensætning af din menu. Flere videnskabelige undersøgelser har vist, at frosne fiskeprodukter har en fremragende kvalitet, og ifølge en undersøgelse på Sheffield Hallam University i England går der 47 % mindre til spilde af frosne fødevarer end af ferske.

Men der er mange flere positive egenskaber. Se vores liste over de mange fordele, du får, når du vælger fisk på frost!

1. Mindre madspild

Ved brug af frosne fødevarer generelt kan du reducere dit madspild med 47 % (ifølge undersøgelsen fra Sheffield Hallam University).

Det hænger bl.a. sammen med, at der ingen fiskeafskæringer er at smide i skraldespanden og at du kun tager det ud af fryseren, du skal bruge.

Hos Royal Greenland arbejder vi også med at minimere madspild. For eksempel findes vores fisk i mange forskellige portionsstørrelser, så du kan finde lige nøjagtigt den, der passer til netop dine gæster.

Derudover bruger vi så meget af de enkelte fisk som muligt. Restproduktet fra fisken (hoved, hale, skrog mv.) tager vi ansvar for bliver anvendt på bedst mulige måde. Fiskens hoved og hale kan vi f.eks. afsætte i Asien, hvor de indgår i bl.a. supper. Skroget forarbejdes til bl.a. dyrefoder. På den måde er det faktisk minimalt, hvad der går til spilde.

2. Fyldt med vitaminer og smag

Royal Greenlands fisk indfryses straks efter fangsten – nogle allerede om bord på trawleren. Det lukker alle smagsstoffer og vitaminer inde og bevarer friskheden, fordi den bakteriologiske nedbrydning ikke er gået i gang.

3. Bedre konsistens og kødstruktur

Eftersom frossen fisk ikke har været længe undervejs, før det ender hos fiskehandleren, bevares kødets struktur i langt højere grad.

4. Nem at håndtere

Frossen fisk er allerede forarbejdet eller udskåret, når den ankommer i dit køkken. Det betyder kortere tilberedningstid og nem portionsanretning for dig.

5. Bedre tilberedningsegenskaber

Frossen fisk har bedre tilberedningsegenskaber. For torsk betyder det f.eks., at kødet er mere tilbøjeligt til at danne store, flotte og saftige flager.

6. Pålidelig levering

Du kan sætte fisk på din menu uanset årstiden.

7. Bedre priser

Fordi frossen fisk og skaldyr ikke er følsom over for sæson, vejrforhold eller fiskekvoter, er priserne ofte lavere.

8. Mere fisk på menuen

Når du har et lager af fisk i fryseren, kan du tilbyde dine gæster et varieret udvalg af seafoodretter.

9. Gennemtjekket bakteriologi

Frossen seafood undergår en streng kvalitetskontrol, så du er garanteret et sikkert produkt.

10. Bedre for miljøet

Udledningen af drivhusgasser reduceres yderligere i forsyningskæden for frosne fødevarer, fordi affaldet produceres højere oppe i værdikæden end for ferske fødevarer. Derfor kan affaldet genanvendes eller genbruges frem for at blive kasseret.

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Royal Greenland
Hellebarden 7
9230 Svenstrup J
Danmark
98154400
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.11.2024

Har du styr på julens bagværk?

Den er go’ nok! Julen står for døren, og før man ved af det, kimer det til julefest og julebag.

05.11.2024

Nye plantebaserede serveringer til sæsonen

– til dig, der skaber madoplevelser hver dag.

05.11.2024

Skab nye smagsoplevelser med ribs, tyttebær og kirsebærsauce

I jeres professionelle køkken er ribs, tyttebær og kirsebærsauce fantastiske ingredienser.

05.11.2024

Hvordan lyder bæredygtighed i dine ører?

Hør podcast-serien ’Til Bords’ om bæredygtighed i køkkenet og få konkrete råd, du kan bruge i hver

28.10.2024

En plan for klimaindsatsen

Hvordan kan fødevareindustrien tage ansvar for klimaforandringerne og gøre en positiv forskel?

01.10.2024

Hold fingeren på bagepulsen med Valsemøllen!

Opdag de nyeste trends inden for bagning og de hotteste tendenser på sociale medier.

23.09.2024

On Trend Menus 2024

Få de nyeste trends inden for foodservice samt inspiration og opskrifter til at implementere dem!

23.09.2024

Grab & Go - Mad på farten

Mangler du inspiration til mad på farten? Så læs den nye folder med opskrifter og idéer til Grab&Go!