X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Klima og energi

Energiforbrug og klimaaftryk på fabrikker og i fiskeriet er centrale indsatsområder.

I løbet af 2019 blev der indsat to nye fartøjer i Royal Greenlands flåde, som er designet efter nye principper. Det medfører, at det samlede energiforbrug pr. tons færdigvare forventes at blive reduceret. Ombord på den nye M/tr Sisimiut kan fraskær udnyttes til fiskeolie og fiskemel, hvilket ressourcemæssigt er positivt, men er en energikrævende produktion. Vi må derfor for dette fartøj forvente en stigning i det samlede energiforbrug og udledning af CO2ækvivalenter.

Royal Greenland anvender i dag Marine Gas Oil (MGO) som brændstof på alle fartøjer. Fordelen er, at MGO har et meget lavt indhold af svovl (< 0,1%) og er derfor mindre forurenende sammenlignet med Heavy Fuel Oil (HFO). MGO udskiller desuden en mindre mængde sorte partikler. CO2e emissionen er den samme for de to olietyper.

Initiativer

  • • Fastlægge handlingsplaner for reduktion af energi på fabrikker og anlæg efter en gennemgang af forbruget i de enkelte procestrin.
  • • Sammenligne nye trawlere (2019) med udgåede trawlere for at vurdere forbedringer
  • • Anvende eksisterende viden og kommende ”big data” til at spare på det samlede energiforbrug
  • • Indarbejde reduktionsmål for CO2e emission i næste generation af fartøjer


Læs mere her

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Royal Greenland
Hellebarden 7
9230 Svenstrup J
Danmark
98154400
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.11.2024

Har du styr på julens bagværk?

Den er go’ nok! Julen står for døren, og før man ved af det, kimer det til julefest og julebag.

05.11.2024

Nye plantebaserede serveringer til sæsonen

– til dig, der skaber madoplevelser hver dag.

05.11.2024

Skab nye smagsoplevelser med ribs, tyttebær og kirsebærsauce

I jeres professionelle køkken er ribs, tyttebær og kirsebærsauce fantastiske ingredienser.

05.11.2024

Hvordan lyder bæredygtighed i dine ører?

Hør podcast-serien ’Til Bords’ om bæredygtighed i køkkenet og få konkrete råd, du kan bruge i hver

28.10.2024

En plan for klimaindsatsen

Hvordan kan fødevareindustrien tage ansvar for klimaforandringerne og gøre en positiv forskel?

01.10.2024

Hold fingeren på bagepulsen med Valsemøllen!

Opdag de nyeste trends inden for bagning og de hotteste tendenser på sociale medier.

23.09.2024

On Trend Menus 2024

Få de nyeste trends inden for foodservice samt inspiration og opskrifter til at implementere dem!

23.09.2024

Grab & Go - Mad på farten

Mangler du inspiration til mad på farten? Så læs den nye folder med opskrifter og idéer til Grab&Go!