X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Klima og energi

Energiforbrug og klimaaftryk på fabrikker og i fiskeriet er centrale indsatsområder.

I løbet af 2019 blev der indsat to nye fartøjer i Royal Greenlands flåde, som er designet efter nye principper. Det medfører, at det samlede energiforbrug pr. tons færdigvare forventes at blive reduceret. Ombord på den nye M/tr Sisimiut kan fraskær udnyttes til fiskeolie og fiskemel, hvilket ressourcemæssigt er positivt, men er en energikrævende produktion. Vi må derfor for dette fartøj forvente en stigning i det samlede energiforbrug og udledning af CO2ækvivalenter.

Royal Greenland anvender i dag Marine Gas Oil (MGO) som brændstof på alle fartøjer. Fordelen er, at MGO har et meget lavt indhold af svovl (< 0,1%) og er derfor mindre forurenende sammenlignet med Heavy Fuel Oil (HFO). MGO udskiller desuden en mindre mængde sorte partikler. CO2e emissionen er den samme for de to olietyper.

Initiativer

  • • Fastlægge handlingsplaner for reduktion af energi på fabrikker og anlæg efter en gennemgang af forbruget i de enkelte procestrin.
  • • Sammenligne nye trawlere (2019) med udgåede trawlere for at vurdere forbedringer
  • • Anvende eksisterende viden og kommende ”big data” til at spare på det samlede energiforbrug
  • • Indarbejde reduktionsmål for CO2e emission i næste generation af fartøjer


Læs mere her

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Royal Greenland
Hellebarden 7
9230 Svenstrup J
Danmark
98154400
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.03.2024

Se præmierne til afstemningen om 'Årets Nyhed - Away From Home'.

Skal du vinde en fed spiseoplevelse på 3000 kr. eller en af de andre lækre præmier?

03.01.2024

Vær med på Kødfri januar

Flere og flere tilmelder sig ”Veganuary”-challenge - en udfordring, hvor man skal spise plantebasere

01.11.2023

Gør julen sprød

Få kokkens tips til sprøde svær

01.11.2023

Flere plantebaserede julemenuer – ja tak!

Bliv inspireret og lad os sammen skabe nye traditioner, hvor planter og god smag går hånd i hånd.

01.11.2023

Stolte syltetraditioner i mere end 175 år

Den perfekte Mortens aften-servering.

01.11.2023

Inspiration til den veganske måned

Udvid dit plantebaserede menukort med smagfulde tapas

21.09.2023

Ny inspiration til det kolde køkken

Vi fejrer internationale Vegetardag med vegetarisk smørrebrød.