X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Udvidet producentansvar for emballage

Med virkning fra 1. januar 2025 indføres der et udvidet producentansvar for emballager i Danmark. Det sker som følge af et EU-direktiv. Med udvidet producentansvar pålægges producenterne at organisere og finansiere indsamling, sortering og genanvendelse af emballager i Danmark. Det vil i praksis sige, at det er de virksomheder, der fylder emballagerne, såvel detail- som foodserviceproducenter, der får ansvaret for, at de emballager de bringer på markedet indsamles og genanvendes. 

Producentansvaret omfatter alle emballager, uanset materiale, og omfatter også salgsemballager, mellememballage, displays og transportemballager. 

I praksis er der nok ingen producenter, der vil påtage sig opgaven med at indsamle emballager, og producenterne vil derfor melde sig i en kollektiv ordning, der varetager det praktiske i forbindelse med producentansvaret. Men regningen får producenterne stadig. Foreløbige skøn viser en samlet omkostning på mere end 2.5 mia. kr. årligt, eller måske op mod 2% af den enkelte virksomheds nettoomsætning. 

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.11.2024

Har du styr på julens bagværk?

Den er go’ nok! Julen står for døren, og før man ved af det, kimer det til julefest og julebag.

05.11.2024

Nye plantebaserede serveringer til sæsonen

– til dig, der skaber madoplevelser hver dag.

05.11.2024

Skab nye smagsoplevelser med ribs, tyttebær og kirsebærsauce

I jeres professionelle køkken er ribs, tyttebær og kirsebærsauce fantastiske ingredienser.

05.11.2024

Hvordan lyder bæredygtighed i dine ører?

Hør podcast-serien ’Til Bords’ om bæredygtighed i køkkenet og få konkrete råd, du kan bruge i hver

28.10.2024

En plan for klimaindsatsen

Hvordan kan fødevareindustrien tage ansvar for klimaforandringerne og gøre en positiv forskel?

01.10.2024

Hold fingeren på bagepulsen med Valsemøllen!

Opdag de nyeste trends inden for bagning og de hotteste tendenser på sociale medier.

23.09.2024

On Trend Menus 2024

Få de nyeste trends inden for foodservice samt inspiration og opskrifter til at implementere dem!

23.09.2024

Grab & Go - Mad på farten

Mangler du inspiration til mad på farten? Så læs den nye folder med opskrifter og idéer til Grab&Go!