X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Udvidet producentansvar for emballage

Med virkning fra 1. januar 2025 indføres der et udvidet producentansvar for emballager i Danmark. Det sker som følge af et EU-direktiv. Med udvidet producentansvar pålægges producenterne at organisere og finansiere indsamling, sortering og genanvendelse af emballager i Danmark. Det vil i praksis sige, at det er de virksomheder, der fylder emballagerne, såvel detail- som foodserviceproducenter, der får ansvaret for, at de emballager de bringer på markedet indsamles og genanvendes. 

Producentansvaret omfatter alle emballager, uanset materiale, og omfatter også salgsemballager, mellememballage, displays og transportemballager. 

I praksis er der nok ingen producenter, der vil påtage sig opgaven med at indsamle emballager, og producenterne vil derfor melde sig i en kollektiv ordning, der varetager det praktiske i forbindelse med producentansvaret. Men regningen får producenterne stadig. Foreløbige skøn viser en samlet omkostning på mere end 2.5 mia. kr. årligt, eller måske op mod 2% af den enkelte virksomheds nettoomsætning. 

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

03.07.2024

Fremtiden er planterig

Korn kan bruges til meget mere end brød og kommer til at spille en større og større rolle.

02.07.2024

Smagen er kernen i enhver god spiseoplevelse

Prøv vores opskrift på bao med appelsinmarinerede rejer

02.07.2024

Hvis du også elsker bacon

Bacon er helt uforlignelig, når det gælder smag og sprød lækkerhed.

05.03.2024

Se præmierne til afstemningen om 'Årets Nyhed - Away From Home'.

Skal du vinde en fed spiseoplevelse på 3000 kr. eller en af de andre lækre præmier?

03.01.2024

Vær med på Kødfri januar

Flere og flere tilmelder sig ”Veganuary”-challenge - en udfordring, hvor man skal spise plantebasere

01.11.2023

Gør julen sprød

Få kokkens tips til sprøde svær