X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Bowls – en af tidens hotteste trends

Salat bowls er et fænomen, der vinder mere og mere indpas på den danske madscene – og med god grund. Bowls er både visuelt inspirerende i anretningen, hvor de friske råvarer kombineres med smagfulde saucer, og så kan de sammensættes på utroligt mange måder, hvor kun fantasien sætter grænser.

Salat bowls til enhver smag

Der findes et væld af forskellige salat bowls, og nogle bygger på særlige traditioner. Poké bowls stammer eksempelvis fra det hawaiianske køkken, hvor de tilberedes med rå, fileteret fisk, mens rainbow bowls er særligt kendetegnede ved deres farvestrålende udtryk.

Når du serverer en salat bowl er der i bund og grund tale om en åben skål, hvor gæsten kan se alle de nøje udvalgte råvarer. Indholdet kan tilpasses efter smag og behag – og ikke mindst i forhold til det enkelte køkkens identitet. Du kan eksempelvis tilberede en vegansk salat bowl, men bowls går også godt sammen med både kød, fisk og kylling. Med bowls er det på den måde let at imødekomme enhver smag.

Kombiner bowls på masser af måder - med oksekød, gris, fjerkræ, fisk eller ren vegansk model.  

Den gode bowl

En god salat bowl tilbyder gæsten en unik smagsoplevelse, som både er afstemt i forhold til smag, tekstur og det visuelle udtryk. Det kan eksempelvis være kombinationen af det sure og det søde, det knasende sprøde og en lækker fisk eller kylling – eller måske lækkert okse- eller svinekød. Noget af det særlige ved bowls er desuden, at gæsten bid for bid har mulighed for selv at vælge hvilke smage, der skal kombineres.


Perfekt til take away

Salat bowls egner sig utroligt godt til take away. De serveres i skåle, som er lette anrette på en indbydende måde. Det handler om at gøre sit forarbejde godt, så ingredienserne er lette at gå til. Herefter er det hurtigt sammensætte en smagfuld bowl og pakke den til take away.

Endvidere egner salat bowls sig også godt til kantiner, hvor de er et godt alternativ til den traditionelle buffet. Her kan køkkenet på forhånd sammensætte og pakke de forskellige bowls, så gæsterne let kan vælge den ønskede smagsvariant.


Få mere inspiration

På Madværkstedet har vi fokus på take away, og hvordan du kan bruge det til at styrke omsætningen og skabe nye forretningsmuligheder. I den forbindelse møder du også Banh Mi Bandits i Aarhus, som netop har stor succes med at tilbyde deres vietnamesisk inspirerede salat bowls som take away.

Se mere her og bliv inspireret

Bowls er lige så nærende som de smukke for øjnene

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.03.2024

Se præmierne til afstemningen om 'Årets Nyhed - Away From Home'.

Skal du vinde en fed spiseoplevelse på 3000 kr. eller en af de andre lækre præmier?

03.01.2024

Vær med på Kødfri januar

Flere og flere tilmelder sig ”Veganuary”-challenge - en udfordring, hvor man skal spise plantebasere

01.11.2023

Gør julen sprød

Få kokkens tips til sprøde svær

01.11.2023

Flere plantebaserede julemenuer – ja tak!

Bliv inspireret og lad os sammen skabe nye traditioner, hvor planter og god smag går hånd i hånd.

01.11.2023

Stolte syltetraditioner i mere end 175 år

Den perfekte Mortens aften-servering.

01.11.2023

Inspiration til den veganske måned

Udvid dit plantebaserede menukort med smagfulde tapas

21.09.2023

Ny inspiration til det kolde køkken

Vi fejrer internationale Vegetardag med vegetarisk smørrebrød.