Bowls – en af tidens hotteste trends

Salat bowls er et fænomen, der vinder mere og mere indpas på den danske madscene – og med god grund. Bowls er både visuelt inspirerende i anretningen, hvor de friske råvarer kombineres med smagfulde saucer, og så kan de sammensættes på utroligt mange måder, hvor kun fantasien sætter grænser.

Salat bowls til enhver smag

Der findes et væld af forskellige salat bowls, og nogle bygger på særlige traditioner. Poké bowls stammer eksempelvis fra det hawaiianske køkken, hvor de tilberedes med rå, fileteret fisk, mens rainbow bowls er særligt kendetegnede ved deres farvestrålende udtryk.

Når du serverer en salat bowl er der i bund og grund tale om en åben skål, hvor gæsten kan se alle de nøje udvalgte råvarer. Indholdet kan tilpasses efter smag og behag – og ikke mindst i forhold til det enkelte køkkens identitet. Du kan eksempelvis tilberede en vegansk salat bowl, men bowls går også godt sammen med både kød, fisk og kylling. Med bowls er det på den måde let at imødekomme enhver smag.

Kombiner bowls på masser af måder - med oksekød, gris, fjerkræ, fisk eller ren vegansk model.  

Den gode bowl

En god salat bowl tilbyder gæsten en unik smagsoplevelse, som både er afstemt i forhold til smag, tekstur og det visuelle udtryk. Det kan eksempelvis være kombinationen af det sure og det søde, det knasende sprøde og en lækker fisk eller kylling – eller måske lækkert okse- eller svinekød. Noget af det særlige ved bowls er desuden, at gæsten bid for bid har mulighed for selv at vælge hvilke smage, der skal kombineres.


Perfekt til take away

Salat bowls egner sig utroligt godt til take away. De serveres i skåle, som er lette anrette på en indbydende måde. Det handler om at gøre sit forarbejde godt, så ingredienserne er lette at gå til. Herefter er det hurtigt sammensætte en smagfuld bowl og pakke den til take away.

Endvidere egner salat bowls sig også godt til kantiner, hvor de er et godt alternativ til den traditionelle buffet. Her kan køkkenet på forhånd sammensætte og pakke de forskellige bowls, så gæsterne let kan vælge den ønskede smagsvariant.


Få mere inspiration

På Madværkstedet har vi fokus på take away, og hvordan du kan bruge det til at styrke omsætningen og skabe nye forretningsmuligheder. I den forbindelse møder du også Banh Mi Bandits i Aarhus, som netop har stor succes med at tilbyde deres vietnamesisk inspirerede salat bowls som take away.

Se mere her og bliv inspireret

Bowls er lige så nærende som de smukke for øjnene

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

14.09.2021

5 fordele ved plantebaseret kost

Vi giver dig her de 5 største fordele ved at spise mere plantebaseret.

14.09.2021

De unge går forrest i en mere plantebaseret kost.

Det plantebaserede måltid er kommet for at blive - og det er de unge, der baner vejen.

14.09.2021

Det klimavenlige valg

Her får du inspiration til, hvordan du igennem kosten kan gøre en forskel for klimaet.

14.09.2021

Når kødelskeren skal være klimavenlig

Kødfri serveringer - hvad gør man, hvis eleverne ikke ønsker at erstatte hakkebøffen med grøntsager?

14.09.2021

Mød The Vegetarian Butcher

Kan én kødfri dag om ugen gøre en forskel? Få svaret fra verdens første vegetariske slagter her.

13.09.2021

Optimal tilberedning af fisk

Det kan være en stor udfordring at tilberede fisk, så den ikke bliver tør. Læs med her og få hjælp.

13.09.2021

Superfoods fra havet

Selvfølgelig ved du, at fisk og skaldyr er sundt. Men ved du hvorfor? Læs mere her.

13.09.2021

Hvorfor vælge frossen fisk?

Frossen fisk er frisk fisk. Læs her om de mange fordele ved at anvende frossen fisk i køkkenet.

X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.