X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Mesterkok i rød-hvide farver

Han er Europas tredjebedste kok. I januar repræsenterer han Danmark ved Bocuse d’Or i Lyon. Kenneth Hansen, der
forpagter det ikoniske Svinkløv Badehotel, er i toppen af den internationale kokkeelite.

Tekst: Louise Lindberg//KOMMID

I Danmark har vi Europas tredjebedste kok. Kenneth Hansen, der i 2009 blev køkkenchef på Svinkløv Badehotel, overtog i 2015 det ikoniske badehotel sammen med hustruen, Louise. Efter kun én sæson måtte de med resten af Danmark se til, da det historiske badehotel efter en kortslutning i en tørretumbler i sensommeren 2016 brændte ned til grunden. Opbygningen af det nye Svinkløv Badehotel er i fuld gang, og i foråret 2019 slår parret igen dørene op til idyllisk stemning og mad i gastronomisk topklasse. I mellemtiden har den dygtige kok holdt sig til ilden.

Verdens bedste

I juni 2018 vandt han bronze ved Bocuse d’Or Europe
i Torino. Med Christian Wellendorf, der blev kåret til konkurrencens bedste commis, ved sin side fik Kenneth Hansen endnu engang metal med hjem til Danmark. For fire år siden var det sølv, han tog med hjem, og dengang tog han efterfølgende en sjetteplads ved Bocuse d’Or – det uofficielle verdensmesterskab for kokke.

Noget, han håber at gøre endnu bedre, når der i slutningen af januar igen afholdes Bocuse d’Or i Lyon. En sjetteplads var ikke godt nok for den perfektionistiske topkok – han håber at skifte bronzemedaljen fra Bocuse d’Or Europe ud med et ædlere metal i Lyon. Lige nu ligger han derfor i intensiv træning til konkurrencen.

Intensiv træning

I flere måneder træner han og assistenten smag, teknikker, præcision og præsentation igen og igen. I tusindvis af timer eksperimenterer de, gentager procedurer, nærstuderer detaljer og øver samarbejde, så den forhåbentlig sidder lige i skabet i Lyon.

Men konkurrencen er selvsagt benhård, og det er med stor ydmyghed og respekt for de andre dygtige deltagere, at han stiller op og håber på ædelt metal, men han er bevidst om, at det måske ikke bliver en realitet – for alt skal spille på dagen. Alt.

Kenneths vej mod toppen

Topkokken med det perfektionistiske konkurrencegen er født i Silkeborg i 1982. Han var kokkeelev på Munkebo Kro fra 2000 til 2004, har siden været på bl.a. Henne Kirkeby Kro, Prins Ferdinand og Lübker Golf Resort. I 2009 kom han til Svinkløv Badehotel som køkkenchef

– og når han og hustruen åbner dørene for Svinkløv Badehotel 2.0., er det igen med fuldt fokus på gastronomi i topklasse. Kun de bedste, gerne lokale råvarer, finder vej til køkkenet.

Og mange af de teknikker, som kommer ind under huden, når man øver til Bocuse d’Or, tager Kenneth Hansen med til køkkenet i Svinkløv. Her ser han frem til at slå dørene op til foråret – men først venter det prestigefyldte Bocuse d’Or og forhåbentlig en god placering.

BOCUSE D’OR

Paul Bocuse (1926-2018) er ophavsmand til det moderne køkken ”nouvelle cuisine”, som kom frem som et sundere og mere fedtfattigt alternativ til ”cuisine classique”. Han drev restaurant i hjembyen Lyon, hvorfra han grundlagde konkurrencen Bocuse d’Or med første konkurrence i 1987.

Konkurrencen strækker sig over to dage, hvor de kvalificerede deltagere fra 24 lande skal lave en fiskeret og en kødret på basis af et bestemt udvalg af råvarer. De har fem timer til at lave maden og bedømmes på både smag og udseende. Konkurrencen kræver måneders, hvis ikke års, forberedelse og træning.

Danmark har historisk set klaret sig godt ved Bocuse d’Or. Første gang, Danmark kom på podiet, var i 1993, hvor Jens Peter Kolbeck vandt sølv. Efter ham fulgte Rasmus Kofoed, der endte med at yde en præstation, ingen kok i verden tidligere havde formået – nemlig at have en medalje i alle tre metaller. I 2005 fik han bronze, i 2007 var den af sølv, og i 2011 vandt han guld. To år senere tog Jeppe Foldager sølv med hjem til Danmark.


Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.03.2024

Se præmierne til afstemningen om 'Årets Nyhed - Away From Home'.

Skal du vinde en fed spiseoplevelse på 3000 kr. eller en af de andre lækre præmier?

03.01.2024

Vær med på Kødfri januar

Flere og flere tilmelder sig ”Veganuary”-challenge - en udfordring, hvor man skal spise plantebasere

01.11.2023

Gør julen sprød

Få kokkens tips til sprøde svær

01.11.2023

Flere plantebaserede julemenuer – ja tak!

Bliv inspireret og lad os sammen skabe nye traditioner, hvor planter og god smag går hånd i hånd.

01.11.2023

Stolte syltetraditioner i mere end 175 år

Den perfekte Mortens aften-servering.

01.11.2023

Inspiration til den veganske måned

Udvid dit plantebaserede menukort med smagfulde tapas

21.09.2023

Ny inspiration til det kolde køkken

Vi fejrer internationale Vegetardag med vegetarisk smørrebrød.