X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Har du styr på begreberne?

Vegetarer spiser ikke kød, men indimellem æg og mælk. Det gør veganere ikke – de undgår alt animalsk. Men hvad så med de veganere, der spiser 100 % plantebaseret, men som godt vil omgås skind og uld? Eller de vegetarer, som spiser fisk? Eller dem, som har kødfri dage, men også dage, hvor kød indgår i kosten? Vi har herunder lavet en oversigt over de forskellige begreber for ikke-kødspisere.

Tekst: Louise Lindberg//KOMMID

Vegetar

At leve vegetarisk er at leve plantebaseret, eventuelt med supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ikke kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Veganer

En veganer undgår alle former for animalske produkter – også mælkeprodukter, æg, honning mv. At leve vegansk betyder samtidig, at man undgår kontakt med læder, pels, uld, produkter testet på dyr mv. Der er ofte tale om en dyreetisk stillingtagen.

Raw food

En person, som udelukkende spiser raw food, holder sig til 100 % plantebaseret mad, der er opvarmet ved maks. 42 grader.

Pescetar

En pescetar er en person, der lever vegetarisk, men supplerer sin plantebaserede kost med fisk, dog uden at spise andre typer kød.

Fleksitar

En fleksitar er en fleksibel vegetar, der for det meste spiser vegetarisk, men en gang imellem kød. For at kunne betegnes fleksitar skal man leve kødfrit flere dage om ugen og ikke blot have kødfri måltider.
​​​​​​​

Soft-fleksitar

En ret ny betegnelse, der dækker over personer, som vælger kød fra et par gange om ugen, men som ikke nødvendigvis har kødfri dage.

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.03.2024

Se præmierne til afstemningen om 'Årets Nyhed - Away From Home'.

Skal du vinde en fed spiseoplevelse på 3000 kr. eller en af de andre lækre præmier?

03.01.2024

Vær med på Kødfri januar

Flere og flere tilmelder sig ”Veganuary”-challenge - en udfordring, hvor man skal spise plantebasere

01.11.2023

Gør julen sprød

Få kokkens tips til sprøde svær

01.11.2023

Flere plantebaserede julemenuer – ja tak!

Bliv inspireret og lad os sammen skabe nye traditioner, hvor planter og god smag går hånd i hånd.

01.11.2023

Stolte syltetraditioner i mere end 175 år

Den perfekte Mortens aften-servering.

01.11.2023

Inspiration til den veganske måned

Udvid dit plantebaserede menukort med smagfulde tapas

21.09.2023

Ny inspiration til det kolde køkken

Vi fejrer internationale Vegetardag med vegetarisk smørrebrød.