X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Har du styr på begreberne?

Vegetarer spiser ikke kød, men indimellem æg og mælk. Det gør veganere ikke – de undgår alt animalsk. Men hvad så med de veganere, der spiser 100 % plantebaseret, men som godt vil omgås skind og uld? Eller de vegetarer, som spiser fisk? Eller dem, som har kødfri dage, men også dage, hvor kød indgår i kosten? Vi har herunder lavet en oversigt over de forskellige begreber for ikke-kødspisere.

Tekst: Louise Lindberg//KOMMID

Vegetar

At leve vegetarisk er at leve plantebaseret, eventuelt med supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ikke kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.

Veganer

En veganer undgår alle former for animalske produkter – også mælkeprodukter, æg, honning mv. At leve vegansk betyder samtidig, at man undgår kontakt med læder, pels, uld, produkter testet på dyr mv. Der er ofte tale om en dyreetisk stillingtagen.

Raw food

En person, som udelukkende spiser raw food, holder sig til 100 % plantebaseret mad, der er opvarmet ved maks. 42 grader.

Pescetar

En pescetar er en person, der lever vegetarisk, men supplerer sin plantebaserede kost med fisk, dog uden at spise andre typer kød.

Fleksitar

En fleksitar er en fleksibel vegetar, der for det meste spiser vegetarisk, men en gang imellem kød. For at kunne betegnes fleksitar skal man leve kødfrit flere dage om ugen og ikke blot have kødfri måltider.
​​​​​​​

Soft-fleksitar

En ret ny betegnelse, der dækker over personer, som vælger kød fra et par gange om ugen, men som ikke nødvendigvis har kødfri dage.

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.11.2024

Har du styr på julens bagværk?

Den er go’ nok! Julen står for døren, og før man ved af det, kimer det til julefest og julebag.

05.11.2024

Nye plantebaserede serveringer til sæsonen

– til dig, der skaber madoplevelser hver dag.

05.11.2024

Skab nye smagsoplevelser med ribs, tyttebær og kirsebærsauce

I jeres professionelle køkken er ribs, tyttebær og kirsebærsauce fantastiske ingredienser.

05.11.2024

Hvordan lyder bæredygtighed i dine ører?

Hør podcast-serien ’Til Bords’ om bæredygtighed i køkkenet og få konkrete råd, du kan bruge i hver

28.10.2024

En plan for klimaindsatsen

Hvordan kan fødevareindustrien tage ansvar for klimaforandringerne og gøre en positiv forskel?

01.10.2024

Hold fingeren på bagepulsen med Valsemøllen!

Opdag de nyeste trends inden for bagning og de hotteste tendenser på sociale medier.

23.09.2024

On Trend Menus 2024

Få de nyeste trends inden for foodservice samt inspiration og opskrifter til at implementere dem!

23.09.2024

Grab & Go - Mad på farten

Mangler du inspiration til mad på farten? Så læs den nye folder med opskrifter og idéer til Grab&Go!