Har du styr på begreberne?
Vegetarer spiser ikke kød, men indimellem æg og mælk. Det gør veganere ikke – de undgår alt animalsk. Men hvad så med de veganere, der spiser 100 % plantebaseret, men som godt vil omgås skind og uld? Eller de vegetarer, som spiser fisk? Eller dem, som har kødfri dage, men også dage, hvor kød indgår i kosten? Vi har herunder lavet en oversigt over de forskellige begreber for ikke-kødspisere.
Tekst: Louise Lindberg//KOMMID
Vegetar
At leve vegetarisk er at leve plantebaseret, eventuelt med supplement af mælkeprodukter og/eller æg. Vegetarer spiser ikke kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter fra slagtning af dyr.
Veganer
En veganer undgår alle former for animalske produkter – også mælkeprodukter, æg, honning mv. At leve vegansk betyder samtidig, at man undgår kontakt med læder, pels, uld, produkter testet på dyr mv. Der er ofte tale om en dyreetisk stillingtagen.
Raw food
En person, som udelukkende spiser raw food, holder sig til 100 % plantebaseret mad, der er opvarmet ved maks. 42 grader.
Pescetar
En pescetar er en person, der lever vegetarisk, men supplerer sin plantebaserede kost med fisk, dog uden at spise andre typer kød.
Fleksitar
En fleksitar er en fleksibel vegetar, der for det meste spiser vegetarisk, men en gang imellem kød. For at kunne betegnes fleksitar skal man leve kødfrit flere dage om ugen og ikke blot have kødfri måltider.
Soft-fleksitar
En ret ny betegnelse, der dækker over personer, som vælger kød fra et par gange om ugen, men som ikke nødvendigvis har kødfri dage.
Har du spørgsmål til nyheden?
Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.
Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet