X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Grøn markedsføring

Mange virksomheder ønsker at fortælle deres kunder om, hvad de gør for at minimere miljø- eller klimabelastningen fra deres produkter. Det kan man gøre gennem brug af forskellige miljømærker eller ved at bruge udsagn, der fortæller om ”grønne tiltag.”

Det kan imidlertid være svært for forbrugere og virksomheder at kunne afkode de mange miljømærker og udsagn, som anvendes om produkters og virksomheders miljøpræstationer. Der er mere end 200 aktive miljømærker i EU og mere end 450 aktive på verdensplan. Nogle af disse metoder og initiativer er pålidelige, andre ikke; de varierer i de emner, de dækker.

En måde at undgå at blive beskyldt for er at anvende 3. parts certificerede miljømærker, er hvor det er en uafhængig part og myndighed, der laver kriterierne. De vil ofte også kontrollere efterlevelsen af krav, som produkterne skal opfylde for at kunne brande sig med det pågældende mærke. 

Eksempler på fødevaremærkningsordninger som er troværdige, og som har haft en stor gennemslagskraft er: Ø-mærket, Fuldkornsmærket, Det Økologiske Spisemærke samt Nøglehulsmærket. Fælles for disse mærker er, at de er officielle, offentlige fødevaremærker, som udarbejdes og kontrolleres af den danske stat, og som virksomheder frivilligt og omkostningsfrit kan sætte på deres varer, hvis de overholder kriterierne. 

Det er straks mere vanskeligt, hvis man ønsker at formidle til sine kunder, hvad man har gjort for at minimere klimapåvirkningen fra sine egne produkter. Der findes ikke et officielt dansk eller EU-klimamærke.

Det diskuteres på EU-niveau om, der på basis af PEF-metoden, kan laves en mærkningsordning, men det er ikke realistisk før tidligst i 2024.

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

03.01.2024

Vær med på Kødfri januar

Flere og flere tilmelder sig ”Veganuary”-challenge - en udfordring, hvor man skal spise plantebasere

01.11.2023

Gør julen sprød

Få kokkens tips til sprøde svær

01.11.2023

Flere plantebaserede julemenuer – ja tak!

Bliv inspireret og lad os sammen skabe nye traditioner, hvor planter og god smag går hånd i hånd.

01.11.2023

Stolte syltetraditioner i mere end 175 år

Den perfekte Mortens aften-servering.

01.11.2023

Inspiration til den veganske måned

Udvid dit plantebaserede menukort med smagfulde tapas

21.09.2023

Ny inspiration til det kolde køkken

Vi fejrer internationale Vegetardag med vegetarisk smørrebrød.

21.09.2023

Supper til de kolde dage

Suppe er ofte en undervurderet ret. Det er en billig ret og nem at tilberede i utallige udgaver!