X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Arla har bestilt yderligere 10 biogaslastbiler efter et succesrigt pilotprojekt. De nye lastbiler reducerer udledningen af CO2 med næsten 50 procent svarende til en besparelse på godt 228 tons CO2.

Antallet af biogaslastbiler hos Arla når nu op på 17, og de er et af en række forskellige Arla-initiativer, der skal nedbringe klimaaftrykket fra transport. Biogas bliver anset som en af de afgørende måder at reducere CO2e indenfor landbrug.


Gylle bliver groft sagt drivmidlet, når 10 nye Arla-lastbiler skal bringe mælk ud til danskerne til efteråret. Lastbilerne kører nemlig på biogas, som blandt andet udvindes af gylle.


Med de 10 nye biogaslastbiler kommer antallet op på i alt 17. Arla har kørt et succesrigt forsøg med de første biogaslastbiler, der er blevet testet som en del af mælkeudbringningen siden efteråret 2019.


”Vores ambition er, at alle vores distributionslastbiler skal køre på 100 procent grøn energi, så snart det er praktisk muligt. Biogas er en af de spændende muligheder, vi har testet, og det er gået godt. Derfor udvider vi nu vognparken med yderligere 10 biogaslastbiler,” siger Helle Müller Petersen, landedirektør for Arla Danmark.


Arla ejer omkring 200 lastbiler i Danmark, der deler mælk ud til godt 2.600 detailbutikker hver dag. Derfor har Arla taget en række initiativer for at undersøge mulighederne for at køre grønt. Udover biogaslastbilerne har Arla også Danmark første el-lastbil, som kører mælk ud til københavnerne.


Læs mere her

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
89381000
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

05.11.2024

Har du styr på julens bagværk?

Den er go’ nok! Julen står for døren, og før man ved af det, kimer det til julefest og julebag.

05.11.2024

Nye plantebaserede serveringer til sæsonen

– til dig, der skaber madoplevelser hver dag.

05.11.2024

Skab nye smagsoplevelser med ribs, tyttebær og kirsebærsauce

I jeres professionelle køkken er ribs, tyttebær og kirsebærsauce fantastiske ingredienser.

05.11.2024

Hvordan lyder bæredygtighed i dine ører?

Hør podcast-serien ’Til Bords’ om bæredygtighed i køkkenet og få konkrete råd, du kan bruge i hver

28.10.2024

En plan for klimaindsatsen

Hvordan kan fødevareindustrien tage ansvar for klimaforandringerne og gøre en positiv forskel?

01.10.2024

Hold fingeren på bagepulsen med Valsemøllen!

Opdag de nyeste trends inden for bagning og de hotteste tendenser på sociale medier.

23.09.2024

On Trend Menus 2024

Få de nyeste trends inden for foodservice samt inspiration og opskrifter til at implementere dem!

23.09.2024

Grab & Go - Mad på farten

Mangler du inspiration til mad på farten? Så læs den nye folder med opskrifter og idéer til Grab&Go!