X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

Valsemøllen lancerer nyhed til fagfolk: ”ferment – aktiv surdej”

I forbindelse med fejringen af 125-års jubilæum, lancerer Valsemøllen melblandingen ”Ferment – Aktiv surdej”, der tilbyder fagfolk i professionelle køkkener og bagerier en genvej til det gode surdejsbrød uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Produktet præsenteres på Foodexpo i Herning, 17. marts, med pop-up bageri, bagetrends og tendenser, smagsprøver og inspiration.


Valsemøllen kan i 2024 se tilbage på 125 år med udvikling siden den første mølle startede med at male mel i Esbjerg i 1899. Fra første dag har virksomheden haft stort fokus på stolte mølletraditioner og godt håndværk, men samtidig et vågent øje mod fremtiden. I en nutid hvor brødkulturen er under konstant forandring, og forbrugernes efterspørgsel efter kvalitet og håndværk er i fortsat vækst, læg-ger Valsemøllen sig dagligt i selen for at udvikle nye, innovative produkter og opskrifter til både det professionelle bageri og køkken samt alle bageentusiaster i de danske hjem.


Aktiv surdej på 15-30 minutter

På Foodexpo i Herning, 17.-19. marts, lancerer Valsemøllen ”Ferment – Aktiv Surdej”, en specialudviklet melblanding, der giver en aktiv og bageklar surdej på kun 15-30 minutter når den blandes med vand. Produktet leverer et ensartet resultat hver gang, og eliminerer dermed den svingende kvalitet, mange ofte oplever ved surdej lavet fra bunden. Netop dét, at gøre processen stabil og mindre omstændig, har været en af hovedtankerne bag udviklingen af det nye produkt.


Man har ofte differentieret mellem hvedesur og rugsur, men nu kan man nøjes med ét produkt, og bruge det som en allround-ingrediens til alle brødtyper”, fortæller Lars Eriksen, udviklingschef hos Valsemøllen, og fortsætter; ”Det unikke ligger i, at vi har systematiseret det, gjort det nemt og hurtigt at lave et drifts-sikkert produkt af høj kvalitet til både rug- og hvededeje, søde og salte deje, og med en rund, mild og moderat surdejssmag. På godt og vel et kvarters tid kan man nå samme resultat som efter en uge ved opstart af en surdej fra bunden


Pålideligheden og hastigheden sikrer en ”driftssikker” produktion, der fjerner al potentielt spild, da man kan lave nøjagtigt de portioner, man skal bruge, og tidligere behov for at investere i en surdejstønde elimineres ligeledes.


Hos Valsemøllen har man altid antennerne ude for at kunne møde behov og efterspørgsel hos kunder og forbrugere. Mange bagerier vil gerne være med på surdejsbølgen, men har ikke tid eller mulighed for at lave surdejsbrød fra bunden. Ferment – aktiv surdej er både til det lille bageri, men i særdeleshed også til større bagerier, da det nemt kan røres sammen og skaleres op alt efter ønsket mængde. Deje på ferment – aktiv surdej er desuden velegnede til at køre over køl eller frost, som er en vigtig faktor i små som store bagerier.


”Vi mærker en stor efterspørgsel på produkter og løsninger, der kan gøre arbejdet lettere i de professionelle køkkener og bagerier uden at gå kompromis med smag og kvalitet. I en branche, der ofte er i underskud af faglært arbejdskraft, kan hverdagen være presset, når man dagligt skal møde forbrugerens ønsker om nye, spændende produkter og et fortsat løft i kvalitet. Enhver mulighed for at komme lidt nemmere og driftssikkert til den høje kvalitet er attraktiv”, siger Lisbeth Wassmann Hjertebjerg, Valsemøllens marketingschef B2B.


Som det er tilfældet med de fleste af Valsemøllens produkter, er ferment – aktiv surdej mærket NaturAks®, der garanterer, at kornet er dyrket uden brug af stråforkorter og nedvisningsmidler.


Mød Valsemøllen på Foodexpo i Herning, 17.-19. marts


I året hvor Valsemøllen fejrer 125-års jubilæum, bruger de anledningen til at hylde det gode bagværk, hele vejen fra landmændene, der leverer det danske korn og ud til fagfolk i køkkener og bagerier rundt om i Danmark. På Foodexpo vil Valsemøllen for fagfolk naturligvis have fokus på det nye produkt, ”Fer-ment – aktiv surdej”, men besøgende kan også opleve pop-up bageri, få bagetrends og tendenser in-denfor brød og bagværk, smagsprøver, og smørrebrød med et tvist af Jesper Panorama fra Panorama Mad & Vin i Silkeborg samt opskrifter og vejledning fagfolk til fagfolk.


For yderligere information kontakt
Lisbeth Wassmann Hjertebjerg, marketingchef for B2B hos Valsemøllen, 41628154, lwa@valsemollen.dk


Fakta om Valsemøllen
Valsemøllen er for dem, der går op i kvalitet, de gode råvarer og den rendyrkede kærlighed til bagning. Siden 1899 har Valsemøllen været bannerfører for den gode smag. Stolte mølletraditioner, dansk håndværk og vores bæredygtige udvikling sætter standarden for alt, hvad vi gør – i respekt for marken, mennesker og miljøet.

Vi producerer kvalitetsprodukter af dansk korn og bælgfrugter på vores egne møller i Esbjerg, Køge og Svendborg. Med 125 års erfaring i bagagen går vi også forrest og tilbyder innovative og inspirerende produkter til både bageri, detailhandel, industri og foodservice.

Bageunivers for fagfolk kan tilgås via valsemollen.com For flere råd og tips kan man tilmelde sig nyhedsbrevet eller følge Valsemøllen for Fagfolk på Facebook, Instagram og Youtube.

Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Valsemøllen
Havnegade 58
6700 Esbjerg
Danmark
76103300
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

23.04.2024

Bliv klar til grillsæsonen!

Skyd sommersæsonen igang og indfør en ugentlig grilldag, som helt sikkert vil gøre dine gæster glade

23.04.2024

Nyhed: Beauvais Økologisk Grøntsagsburger

Orkla har netop lanceret en revolutionerende og planterig nyhed: Beauvais Økologisk Grøntsagsburger

26.03.2024

Månedens opskrift fra Kornets hus - Hveder

April månedens opskrift kommer fra Kornets Hus, som er Danmarks nye oplevelsescenter for korn og mad

25.03.2024

Nyhed! Mini Rustikke Kartoffelstykker Mix

Med vores nye mixkasse er der morgenbrød til enhver smag

25.03.2024

Nye Burgerboller med masser af smag

Forkæl dine gæster med vores nye burgerboller, der er udviklet med fokus på tidens trends

21.03.2024

Nyhed! Smørbagte snurrer

Forkæl dine gæster med vores nye Kanel- og Kardemommesnurrer, der er bagt udelukkende på smør.

14.03.2024

Paneret Isingfilet – glutenfri!

Et smagfuldt alternativ til traditionelle rødspættefileter