X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.

AFSTEMNING TIL ÅRETS NYHED - AWAY FROM HOME: Gyldenmask Rugbrød - fra restprodukt til rugbrødsfavorit. 


Hos Kohberg vil vi gerne bidrage positivt til verdenen omkring os, og vores velsmagende Gyldenmask Rugbrød er netop udviklet ud fra et ønske om at anvende nye innovative – og mere bæredygtige - ingredienser i vores brød. 


Allerede i 2022 indledte vi et samarbejde med den danske virksomhed Agrain®, der udvikler cirkulære fødevarer. Agrain® har udviklet en helt ny metode til upcycling og genudnyttelse af mask, der er en del af restproduktionen fra øl. Normalt bliver masken enten kasseret eller anvendt som dyrefoder, men med Agrains® metode bliver den bløde, våde mask i stedet omdannet til mel. Det kaldes upcycling og er en af de helt store tendenser i arbejdet for at forhindre madspild og sikre en mere bæredygtig produktion af fødevarer i fremtiden. 


Når bryggeriet har trukket sukkerstofferne ud af kornene for at gære øllet, opstår restproduktet mask, der kan presses, tørres og upcycles til mel. Smagen varierer afhængigt af den øltype, masken stammer fra, og det gør maskmel til en spændende ingrediens at bage med. 


Kohbergs Gyldenmask rugbrød er bagt med upcyclede maskmel fra Agrain, baseret på mask fra bryg af Stoutøl. Det mørke Stout Maskmel indeholder både byg, hvede, rug og havre – og har en dyb og intens smag. Det giver et saftigt rugbrød med spændende smagsnuancer, masser af karakter og et højt fiberindhold. 


Udover maskmelet anvender vi dansk mel i Gyldenmask Rugbrød. Når vi bager med dansk mel understøtter vi det danske landbrug og mindsker udledningen af CO2, fordi melet ikke er kørt hertil fra udlandet. Anvendelsen af dansk mel og upcyclet maskmel er således helt i tråd med Kohbergs fokus på FN’s verdensmål nr. 12; ”Ansvarligt forbrug og produktion’. 


Med Gyldenmask Rugbrødet vil vi gerne vise, hvordan brød kan inspirere til en mere bæredygtig udvikling af fødevarer – og det går naturligvis igen i vores valg af emballage. Inderposen, der omslutter produktet, er fremstillet af genanvendeligt Virgin PE, og kassen er produceret af 100% genanvendt pap. Med Gyldenmask Rugbrød har vi igennem hele udviklingsprocessen truffet meget bevidste valg, så vores kunder - med Gyldenmask 

Rugbrødet - kan sætte fokus på madspild og vælge rugbrød med masser af smag, bagt med upclycede ingredienser. 


Læs mere her  


Har du spørgsmål til nyheden?

Du er velkommen til at kontakte forfatteren bag indholdet, hvis du har spørgsmål til nyheden, produkter og meget mere.

Madværkstedet
Dirch Passers Allé 76
2000 Frederiksberg
Danmark
33139292
Se profil
Skriv en e-mail
Besøg websitet

Seneste nyheder

08.02.2024

Valsemøllens indstilling til Årets Nyhed – Away From Home

Valsemøllens 'Bageunivers for Fagfolk' skal løse de professionelle køkkeners bageudfordringer.

08.02.2024

Carlsbergs indstilling til Årets Nyhed – Away From Home

Et kreativ, eksperimentende og nytænkende projekt lige midt på Valby bakke.

08.02.2024

Arla Pros indstilling til Årets Nyhed – Away From Home

Arla Pro har lanceret en bag-in-box løsning på alle 10 liters mælk og fløde formater til Foodservice

02.01.2024

Valsemøllen - 125 år med udvikling

Valsemøllen er bygget på 125 års stolte mølletraditioner og godt håndværk.

22.12.2023

Månedens opskrift fra Kornets hus

Januar månedens opskrift kommer fra Kornets Hus, som er Danmarks nye oplevelsescenter for korn.

13.10.2023

Delisoft Rugbrød Dansk NaturAks

Delisoft Rugbrød - Et rugbrød med mange muligheder

13.10.2023

Nyhed: Rug Gourmet rugbrød

Prøv vores nyhed Rug Gourmet 100/0 NaturAks - et kernerigt rugbrød med ekstra store kerner.