Sommersalat med ost, kylling og marineret blomkål

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 5 g Groft salt
  • 2 g friskkværnet peber
  • 100 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 1 kg kyllingeoverlår uden skind og ben

Marineret blomkål

  • 45 g sukker
  • 50 g eddike
  • 500 g blomkål
  • 2 g friskkværnet peber
  • 50 g kapers
  • 100 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 100 g hjemmerørt mayonnaise
  • 50 g ansjosfilet
  • 100 g tynde flager af Arla® Tistrup Digekrone, økologisk
  • 1000 g skyllede og slyngede romainesalat (5 stk)
  • 200 g rugbrødschips

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 14940 kJ

Energifordeling:

Fiber: 46.2 g
Protein: 25 %
Kulhydrat: 18 %
Fedt: 57 %

Fremgangsmetode

Mariner kyllingen i yoghurt, salt og peber. Lad kyllingen marinere nogle timer eller natten over.

Marinerede blomkål

Skær blomkålen i tynde skiver på mandolinjern eller pålægsmaskine. Bland sukker og lagereddike, så sukkeret smelter. Hæld lagen over de tyndt skårne blomkål og lad sylte minimum en dag og gerne op til en uge.

Kom mayo, skyr, ansjoser og kapers i en foodprocessor og kør det hele til en chunky dressing. Smag til med friskkværnet peber.

Steg kyllingen i en pande, kipsteger eller i ovnen ved høj temperatur i kort tid, så yoghurtmarinaden tager farve og kyllingen stadig er super saftig. Lad kyllingen køle af før servering.

Del salathovederne i halve og anret på et stort fad eller på portionstallerkner. Anret på hver salat 30 g dressing, ca. 65 g kyllingelår i skiver, 50 g drænet blomkål, 20 g sprøde rugchips og
10 g digekrone-spåner.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.