Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)

TID

180 minutter

SERVERING

18 Stykker

Ingredienser

Dej:

  • 120 g smør Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 2 dl mælk Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 50 g gær Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 2 stk æg Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 1 tsk salt Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 15 g sukker Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 1 tsk knuste kardemommefrø (alt. stødt kardemmome) Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 60 g Agrain 01
  • 550 g hvedemel Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)

Creme:

  • bdt Kornene fra 1 vaniljestang Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 2 stykker æg Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 30 g sukker Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 4 spsk majsstivelse Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 5 dl mælk Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)

Remonce:

  • 120 g sukker Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 150 g marcipan Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • 150 g blødt smør Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)
  • bdt Pisket æg til pensling Fastelavnsboller med maskmel (Agrain 01)

NÆRINGSINDHOLD

Energi, KJ 1184
Energi, kcal 283
Fedt, g 13,8
– heraf mættede fedtsyrer, g 7,3
Kulhydrat, g 31,7
– heraf sukkerarter, g 12,0
Kostfibre, g 2,7
Protein, g 6,7
Salt, g 0,5

Fremgangsmetode

Dej:

  1. Start med at smelte smør i en gryde og tilsæt mælk. Sørg for at blandingen er lunken og opløs gær her i. Tilsæt sukker, salt og pisket æg.
  2. Tilsæt nu maskmel og kardemomme til den våde blanding og bland sammen.
  3. Tilsæt hvedemel lidt af gangen imens du ælter dejen godt igennem – gerne på en røremaskine. Dejen skal være blød, smidig og ensartet.
  4. Når dejen er æltet færdig, sættes den tildækket til hævning i 1 time på køkkenbordet.

Creme:

  1. Flæk vaniljestangen og mix kornene med lidt sukker.
  2. Bland vanilje, sukker, æg og maizena og hold det til side i en skål.
  3. Opvarm mælken i en gryde til lige under kogepunktet.
  4. Pisk hurtigtægge/majsstivelse-blandingen sammen igen – det er vigtigt der ikke er klumper i.
  5. Hæld nu mælken langsomt over i blandingen og hæld det derefter tilbage i gryden og varm den op indtil den tykner. Stil cremen til side og lad den køle af.

Remonce:
Mos blandingen godt sammen til en ensartet masse.

Samling:

  1. Del dejen i to og ælt den godt igennem. Rul hvert stykke dej til en plade på ca 1/2 cm tykkelse.
  2. Del dejen i 9 lige store stykker.
  3. Placer ca 1 tsk vaniljecreme og remonce på hvert stykke.
  4. Luk bollerne ved at samle hvert af hjørnerne og tryk siderne godt sammen.
  5. Fold kanterne ind og rul den forsigtigt til en bolle – sørg for de er lukket helt sammen, så cremen ikke løber ud ved bagning.
  6. Placer bollerne på et stykke bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter til bollerne har dobbelt størrelse. Pensl dem med æg.
  7. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Pynt dem eventuelt med glasur og topping som du har lyst til. Vi har lavet en kakaoglasur og lidt hakkede hasselnødder og frysetørret hindbær.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Agrain

Pilestræde 35B, 1. sal
1112 København K
Danmark
Tlf: +4531190201

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.