Grønkålsmuffins med brie og muskatnød

SERVERING

12 portioner

Ingredienser

  • 20 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 400 g grønkålsblad og stilke
  • 500 g Arla Harmonie® økologisk letmælk 1,5%
  • 4 g Groft salt
  • 100 g æg
  • 230 g hvedemel
  • 1 g friskkværnet peber
  • 2 g cayennepeber
  • 150 g iskold Castello® økologisk brie i små tern
  • 8 g bagepulver
  • 8 g natron
  • 1 g stødt muskatnød
  • 25 g fintrevet Arla® Tistrup Digekrone, økologisk

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 9140 kJ

Energifordeling:

Fiber: 33.3 g
Protein: 20 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 37 %

Fremgangsmetode

Opvarm smør og mælk i en gryde. Tilsæt den snittede grønkål lige før mælken kommer i kog og skru ned for varmen. Lad kålen simre i ca. 10 min. til den er helt mør. Blend det hele i en foodprocessor til en ensartet blanding (der må gerne stadig være stykker af grønkålen) og lad det køle af i en skål.

Pisk æg, natron, bagepulver, salt og krydderier i den afkølede kålmasse. Bland melet i dejen og til sidst osteternene. Smør muffinformene med lidt fedtstof og fyld formene ⅔ med dej. Drys fintrevet digekrone på toppen og bag grønkålsmuffins til de er gyldne. Tjek med et træspyd eller spidsen af en kniv om de er færdigbagte.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 175°.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.