Vildt tikka masala
SERVERING
10 portioner
Sovsen
Energiindhold for hele retten: 10500 kJ
Energifordeling:
Fiber: 25.6 g
Protein: 38 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 42 %
Skær kødet i tern á 5×5 cm, bland det grundigt med krydderierne og lad evt. kødet marinere et par timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet.
Kør hvidløg, ingefær, løg, porrer og gulerødder på en foodprocessor og hak det fint (ikke mos!). Brun kødet i en gryde eller på kipsteger i varm olie. Sørg for at der bliver en god stegeskorpe og at kødet ikke kommer til at ”koge” på panden. Det er også her, at krydderierne bliver ristet godt igennem og giver en rundere og mere fyldig smag til retten. Tag kødet op og rist grøntsagerne i olien, så de bliver godt varmet igennem og bland kødet i grøntsagerne. Tilsæt tomater, vand, salt og peber.
Lad retten simre et par timer. Gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky. Når kødet er dejlig mørt tilsættes skyr og kokosmælk. Kog evt. sovsen lidt ind før servering.
Retten bliver kun bedre af, at blive tilberedt dagen før, så krydderiernes smag kan trække godt ud i sovsen. Server evt. vildt tikka masala med kogte ris og groft brød.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000