Vildt tikka masala

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 4 g chilipulver
  • 10 g garam masala
  • 5 stykker karry- eller laurbærblad
  • 4 g spidskommen
  • 800 g dyrebov

Sovsen

  • 250 g porre
  • 30 g hvidløg
  • 6 g Groft salt
  • 250 g zittauerløg
  • 2 g friskkværnet peber
  • 10 g olie til bruning
  • 250 g Gulerod
  • 500 g vand
  • 50 g frisk ingefær
  • 800 g flået hakket tomat
  • 200 g Arla® økologisk skyr 0,2%
  • 400 g kokosmælk

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 10500 kJ

Energifordeling:

Fiber: 25.6 g
Protein: 38 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 42 %

Fremgangsmetode

Skær kødet i tern á 5×5 cm, bland det grundigt med krydderierne og lad evt. kødet marinere et par timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet.

Sovsen

Kør hvidløg, ingefær, løg, porrer og gulerødder på en foodprocessor og hak det fint (ikke mos!). Brun kødet i en gryde eller på kipsteger i varm olie. Sørg for at der bliver en god stegeskorpe og at kødet ikke kommer til at ”koge” på panden. Det er også her, at krydderierne bliver ristet godt igennem og giver en rundere og mere fyldig smag til retten. Tag kødet op og rist grøntsagerne i olien, så de bliver godt varmet igennem og bland kødet i grøntsagerne. Tilsæt tomater, vand, salt og peber.
Lad retten simre et par timer. Gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky. Når kødet er dejlig mørt tilsættes skyr og kokosmælk. Kog evt. sovsen lidt ind før servering.

Tips

Retten bliver kun bedre af, at blive tilberedt dagen før, så krydderiernes smag kan trække godt ud i sovsen. Server evt. vildt tikka masala med kogte ris og groft brød.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.