Stegte hele løg i rød karry med lynkimchi

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • 25 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 1500 g zittauerløg
  • 2 g friskkværnet peber
  • 5 g havsalt
  • 200 g æbleeddike
  • 40 g rød thai currypaste
  • 300 g æblemost
  • 10 g majsstivelse

Kimchi

  • 5 g finthakket hvidløg
  • 150 g Gulerod i fine stave
  • 15 g sojasauce (ikke for mørk)
  • 200 g kinakål i 3 cm strimler
  • 150 g kinaradise i fine stave
  • 10 g risvineddike
  • 5 g fiskesauce
  • 5 g sesamolie
  • 20 g fintsnittet porre - den grønne del

Topping

  • 2 g friskkværnet peber
  • 10 g olivenolie
  • 5 g havsalt
  • 500 g rosenkål i halve

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 8020 kJ

Energifordeling:

Fiber: 58.6 g
Protein: 20 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 27 %

Fremgangsmetode

Lad smørret blive gyldent og steg løgene til de blive brune og gyldne. Krydr med salt og peber.

Rør currypaste ud i æblemost og -eddike og vend det i løgene. Lad løgene koge ved jævn varme og under låg i ca. 20 min. – til de er næsten møre. Rør majsstivelsen ud i lidt vand og jævn currysaucen – så den lige hænger fast på løgene.

Kimchi

Vend kinakål, -radiser og gulerødder godt sammen i en skål. Tilsæt sojasauce, eddike, fiskesauce, olie og hvidløg og vend marinaden rigtig godt sammen med grøntsagerne. Tilsæt tilsidst porregrønt.

Topping

Lad olien blive varm og steg rosenkålene lysebrune, krydr med salt og peber. Vend ⅔ ned sammen med løgene. Anret kål og løg i den krydrede sauce og drys med de resterende rosenkål. Lad gæsten selv toppe op med en stor spiseskefuld hytteost som modspil til den krydrede sauce og kimchi som det sprøde element.

Tip

Retten kan serveres sammen med kogte grønne linser eller brune ris og hakkede friske koriander.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.