Sankthans pandekager med hyldeblomster, jordbær og ribsdyppelse

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

Pandekagedej

  • 200 g kogende Arla Harmonie® økologisk smør
  • 2 g Groft salt
  • 420 g æg (8 stk.)
  • 125 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 10 g citronskal (usprøjtet)
  • 750 g Arla Harmonie® økologisk minimælk 0,5%
  • 5 stykker hyldeblomstskærm
  • 400 g ribbede ribs
  • 30 g vaniljesukker
  • 400 g Arla Harmonie® økologisk yoghurt naturel 0,5%
  • 500 g rengjorte jordbær

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 15670 kJ

Energifordeling:

Fiber: 30.8 g
Protein: 13 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 52 %

Fremgangsmetode

Pandekagedej

Blend sukker, hyldeblomster og citronskal og sæt til side. Pisk æg og mel sammen til en helt glat blanding. Tilsæt det blendede hyldeblomstsukker og rør godt. Tilsæt det varme smør under piskning sammen med mælk og salt. Lad dejen hvile i mindst ½ time og tilsæt evt. lidt mere væde. Dejen skal være ret tynd, så pandekagerne bliver tynde og fine. Bag pandekagerne på en varm pande. Brug lidt smør til stegning af den første pandekage. Derefter er fedtstof unødvendigt.

Rens ribsene for stilke og mos dem let med vaniljesukkeret. Bland hurtigt bær og yoghurt i en skål. Server pandekagerne lune, toppet med friske jordbær og ribscreme.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.