Ingredienser
Brøddej
- 10 g Groft salt
- 30 g olivenolie
- 400 g vand
- 20 g gær
- 400 g tipo 00 – hvedemel
- 120 g fuldkornsspeltmel
- 200 g Castello® økologisk brie
Topping
- 2 g friskkværnet peber
- 5 g olivenolie
- 30 g bredbladet persille
- 30 g brøndkarse
- 30 g ramsløg
- 200 g grøn asparges (20 stk.)
- 150 g lufttørret skinke (10 skiver)
NÆRINGSINDHOLD
Energiindhold for hele retten: 13650 kJ
Energifordeling:
Fiber: 32.7 g
Protein: 14 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 36 %
Fremgangsmetode
Brøddej
Smuldr gæren ud i røremaskinens skål. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt dejen i lavt gear i 25 min. Den lange æltetid er vigtig, for det sikrer en elastisk dej. Lad dejen hvile i ca. ½ time. Udrul dejen tyndt, til en lang rektangel og del i 10 trekanter. Sæt dejstykkerne på en plade med bagepapir og fordel ca. 20 g brie i skiver på hver. Lad dejen hæve lunt i ca. 20 min. Tryk små huller i dejen med en finger, så osten samles heri når brødes bages. Bag brødene i ovnen til osten er smeltet og brødet lysebrunt og færdigt. Alternativt, bag brødene på pizzastenen i grillen, hvis vejret er til udendørs aktiviteter.
Topping
Snit aspargesene i lange tynde strimler og kom dem i en skål med plukket ramsløg, persillekviste og brøndkarsestængler. Vend det hele let med lidt olivenolie og friskkværnet peber. Kom én skive skinke på hvert brød og top op med en stor håndfuld urter.
Bagetid
10-15 min. ved 200°.
Har du spørgsmål til indholdet?
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000