Marokkansk gryderet med glaskål-raita
SERVERING
10 portioner
Dagen før
Raita
Energiindhold for hele retten: 10650 kJ
Energifordeling:
Fiber: 95.8 g
Protein: 19 %
Kulhydrat: 67 %
Fedt: 14 %
Læg kikærterne i blød i rigeligt koldt vand 12-24 timer. Kog dem i letsaltet vand med hvidløg, chili og kanel. Gem 1-2 dl af kogevandet til senere.
Smelt smørret i en stor tykbundet gryde og rist løgene klare. Tilsæt hvidløg, ingefær, kanel og spidskommen og rist det hele godt, så krydderierne får varme og frigiver masser af smag til retten. Der må gerne dufte stærkt af krydderier. Tilsæt harissa, tomater, citronbåde, koriander og salt og bring retten i kog
Tilsæt grøntsager og tørret frugt og vend det godt sammen. Skru ned til jævn varme og lad retten simre i ca. 1 time. Rør af og til. (Denne del kan evt. tilberedes i tildækkede gastrobakker i ovnen). Tilsæt de kogte kikærter og lad dem koge med i ca. 5 min. Tilsæt evt. lidt af kikærtekogevandet og mere harissa efter smag og behag.
Bland glaskål, rødløg og de øvrige ingredienser sammen og stil raitaen tildækket i køleskabet. Server den iskold til den krydrede gryderet.
Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.
Arla Pro.
Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000