French toast af rodfrugter, stegte løg og gode pølser

SERVERING

10 portioner

Ingredienser

  • Arla Harmonie® økologisk smør til stegning
  • 100 g knoldselleri
  • 50 g Arla Harmonie® økologisk piskefløde 38%
  • 3 g Groft salt
  • 208 g æg
  • 1 g friskkværnet peber
  • 1 g fintrevet muskatnød
  • 200 g Arla Harmonie® økologisk minimælk 0,5%
  • 600 g daggammelt groft brød (ca. 10 skiver)
  • 100 g pastinak
  • 10 g Arla Harmonie® økologisk smør
  • 500 g zittauerløg i både
  • 1 g friskkværnet peber
  • 500 g gode pølse eller stegte pålægsrester i tern

NÆRINGSINDHOLD

Energiindhold for hele retten: 17620 kJ

Energifordeling:

Fiber: 52.5 g
Protein: 16 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 45 %

Fremgangsmetode

Blend pastinak, selleri og mælk til en ensartet masse. Tilsæt æg og blend igen. Tilsæt til sidst fløde, salt og peber og rør sammen. Hæld æggemassen i et fladt, dybt fad og læg brødskiverne heri, så de kan opsuge æggemassen. Vend brødene nogle gange undervejs. Afhængig af brødtype tager dette 10-20 min. Smelt smørret lysebrunt i en teflonbelagt pande og læg brødet i panden. Der ligger nu en del rodfrugtepuré i bunden af fadet som skal toppes op på brødet. Når toasten er lysebrun efter ca. 5 min., vendes brødet, så rodfrugtmosen nu kommer ned på panden. Steg og vend nogle gange undervejs. Tidsmæssigt kan det være en fordel at brune toasten af i panden og bage dem færdige i ovnen. Toasten er færdig, når æggemassen har ”sat sig” inde i brødet.

Steg løgene til brune bløde løg i smør og smag til med friskkværnet sort peber. Skær pølserne ud i store stykker og steg i panden. Vend pølserne sammen med løgene og server toppet op på de varme toasts.

Tip

Server evt. med ahornsirup, sennep og en god sprød salat med syrlig olie-eddikedressing.

Har du spørgsmål til indholdet?

Du er velkommen til at kontakte virksomheden bag indholdet, hvis du har yderligere spørgsmål.

Arla Pro.

Sønderhøj 46
8260 Viby J
Danmark
Tlf: 89381000

NY INSPIRATION FRA BRANDS DU KENDER. SAMLET ÉT STED OG DIREKTE I DIN INDBAKKE.