International kebab dag finder sted den 14. juli, og her fejres det grillede stykke kød, der både kan spises og tilberedes på massevis af forskellige måder. Men fælles for alle er, at de er suuper lækre!

Kebab har sin oprindelse i Mellemøsten, hvor det oprindeligt blot var grillretter af stærkt krydret kød. Der er to særlige varianter, som vi i Vesten er særligt bekendte med, nemlig shish kebab og doner kebab.

Shish kebab er utvivlsomt en af de mest populære betegnelser og henviser til en variant, der er særligt elsket i Asien. Denne saftige og møre ret er typisk lavet med lam eller oksekød, men nogle gange kan den også overraske med smagfuld sværdfisk eller kylling. Selvom vi i dag ofte ser disse lækre kombinationer af kød og grøntsager på samme spyd, blev de oprindeligt tilberedt separat, hvilket gav dem deres unikke smagsnuancer.

På den anden side er doner kebab mest kendt som selve kilden til det velkendte gyros-kød. Dette lækkert saftige kød er stablet i en omvendt kegle og langsomt ristet ved hjælp af en vertikal varmekilde. Mens det tilberedes, skæres det yderste lag langsomt af og serveres traditionelt i en blød pita-brød som den ikoniske gyro. Dog kan doner kebab bruges til meget mere end blot denne herlige kombination – hvis der er andre variationer, der kan overgå en velsmagende gyro, vil vi bestemt gerne prøve dem.

Ud over disse klassikere kan du også støde på andre spændende varianter såsom Kebab Kenjeh, Kebab Halabi, Burrah, Kalmi og Galouti, der hver især byder på deres unikke smagsoplevelse!

Flere events

Se alle events >
X

FÅ DEN SENESTE INSPIRATION DIREKTE I DIN INDBAKKE

Gå ikke glip af produktnyt, inspiration, opskrifter og meget mere. Tilmeld dig her.